iPhone 6S'ten iPhone 14'e mi yoksa iPhone 15'e mi geçilmeli?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. iPhone 6s 128 GB kullanıyorum. Bildiğiniz gibi iPhone 6s'in güncelleme desteği kesildi. Yani artık iPhone 6s'e iOS 16 ve sonraki sürümler gelmeyecek.

Ben iPhone 6s'i Apple ekosistemi için bir geçiş telefonu olarak kullanmayı düşünüyorum. Önceki telefonum Xiaomi Redmi S2 64 GB idi. iPhone 6s'i ise 1 haftadır kullanıyorum. Fakat benim asıl istediğim şey güncel bir iPhone'a geçiş yapmak.

1-2 ay içinde işe girip para kazanmaya başlamak istiyorum. Eğer işe girersem kazandığım paraları dolara yatırıp biriktireceğim. Tam vakti geldiğinde ise yeni bir iPhone almayı düşünüyorum.

Normalde iPhone 14 Pro alıp geçmek istiyordum fakat iPhone 14 Pro'da USB-C ve USB 3.0 olmamasından dolayı iPhone 15 ve 15 Pro serisini mi beklesem diye düşünüyorum. Çünkü Lightning ve USB 2.0 gerçekten çok eskidi. iPhone'u bilgisayara takıp veri aktarmak, yedek almak veya yazılım güncellemek USB 2.0 yüzünden uzun sürüyor. Zaten Avrupa'nın onayladığı USB-C yasası sonrasında Apple da USB-C'ye geçmek zorunda olduğu için iPhone 15 serisi ile USB-C gelme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

iPhone 6s'ten iPhone 14 Pro'ya mı geçilmeli yoksa iPhone 15 Pro serisi mi beklenmeli?

Son düzenleme:
Paranın yeteceğini düşünüyorsan tabiki 15 Pro almalısın.

iPhone 14 serisi bile hâlâ tam olarak stoklara girmemişken bir yıl iPhone 15 beklemek mantıklı gelmiyor. Üstelik bu bir yılda gelecek potansiyel zamları düşünmek bile ürkütücü.

Bence iPhone 14 Pro alın, sonrasında üstüne ekler iPhone 15 Pro alırsınız.

Zaten kazanacağım parayı dolara yatıracağım, bu yüzden zamlar çok sıkıntı değil. Vergi zammı dışında genel olarak dolara yatırarak işimi garantiye almak istiyorum.
Sanırım o yasa 2023 sonunda devreye girecek diye görmüştüm. Bu yüzden iPhone 15 de lightning ile gelebilir.
2024 başında devreye girecek evet. Fakat şu anda güncel tüm iPad'ler USB-C kullanıyor. Yani iPad'ler tamamen USB-C'ye geçti. Düz iPad ailesi bile 10. nesil ile birlikte USB-C'ye geçti ki işlemcisi bile iPhone 12 serisinde kullanılan A14 Bionic. Yani işlemci veya işletim sistemi herhangi bir şekilde Apple'ı kısıtlamıyor. Apple tamamen insanlar şarj kablolarını değiştirmesin diye Lightning kullanmaya devam ediyor diye düşünüyorum. Ancak Avrupa yasasından sonra hazırlıklı olmak amacıyla USB-C'ye geçme ihtimalleri yüksek.
Telefonu satmak tam anlamıyla bir dert. Türkiye cihazı olacağı için değeri nispeten yüksek olacak (yurtdışı cihazı asla almayacağım) ama yine de üstüne para koymak gerekecek. Bu yüzden zaten iPhone 15'i beklesem mi diyorum.

Bu arada konu dışı biraz ama iPhone 6s'e geçtikten sonra Android'in nasıl bir işkence olduğunu anladım. 2015 yılında çıkmış bir cihaz hala canavar gibi çalışıyor. Xiaomi Redmi S2 ise ara ara kasıyordu. Özellikle de Bluetooth kulaklık ile müzik dinlerken Technopat Sosyal'e girince müzik takılıyordu. Yani o kadar kötüydü. iPhone 6s ise çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Bu yüzden de sonraki telefonumun da iPhone olmasını istiyorum.

İkisi de değil. 13 Pro ya da 14 Pro'ya geçin.
Zaten 14'e değil 14 Pro'ya geçmeyi düşünüyorum. Fakat 15 Pro'yu beklesem mi diye aklımda bir soru işareti de var.

Çok beklersiniz.
Avrupa yasayı onayladı, 2024 başlayınca artık Lightning girişli telefonlar Avrupa'da satılamayacak. Bu yüzden iPhone 15'in USB-C'ye geçme ihtimali yüksek.

Avrupa yasayı onayladı, 2024 başlayınca artık Lightning girişli telefonlar Avrupa'da satılamayacak. Bu yüzden iPhone 15'in USB-C'ye geçme ihtimali yüksek.

Demek istediğim 1 yil civari beklersiniz bence 14 Pro alin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…