iPhone 7 için batarya tavsiyesi

oyuncanavarı45

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2019 Mayıs'tan beri iPhone 7 kullanıyorum ve bataryasını hiç değiştirmedim. 12 Ocak saat yaklaşık 00:00'da şarja taktım ve sabah kalktığımda hiç şarj olmadığını fark.
Ettim. 2-3 gün önce yine aynı sorunu yaşayınca artık batarya değişiminin zorunlu olduğunu anladım. Şu an batarya sağlığı %65.
Piyasada Deji marka bataryalar görüyorum ve yorumlarda da gayet iyi olduğunu belirtmişler. Kullanan var mı? Bataryayı kendim takabilir miyim?

Hocam biraz konuyla ilgisiz ama bu zamana kadar nasıl kullanıyordunuz o telefonu? %65 aşırı düşük bir sayı.

Yan sanayi batarya önermem şahsen. Bulunduğunuz şehirde varsa bir Apple yetkili servisine götürüp sorun, ellerinde varsa fiyatı da size uyarsa orijinal bir batarya takıp geçin. Yan sanayi bataryalarla ilgili iyi yorumlar olduğu kadar kötü yorumlar da mevcut. Eğer telefonu kısa bir zaman sonra değiştirme durumunuz varsa boşuna orijinale de masraf etmeyin tabii ama daha uzun süre kullanacaksanız orijinalden şaşmayın.
Bu arada ekleyeyim; 2 yıl kadar önce iPhone 8'imin batarya değişimi için Apple ile görüşmüştüm ve kendim de araştırmalarda bulunmuştum, bağlandığım 2 Apple müşteri hizmetleri yetkilisi ve yetkili servisteki arkadaşlar dışarıda satılan hiçbir bataryanın orijinal Apple bataryası olmadığını, Apple'ın dışarıya kılıf, kulaklık vs. verir gibi batarya vermediğini özellikle belirtti. Ek olarak mail yoluyla da aynı bilgiyi garantilemek amacıyla aldım. Aklınızda bulunsun, orijinal Apple'dan alınmış batarya falan derlerse inanmayın, hepsi yan sanayi.

Son düzenleme:
Gerek fiyatından gerek de çok tercih edilen batarya markasından biri. Önerebilirim, ancak diğer arkadaşın da dediği gibi uzun süre kullanacaksanız güvenlik ve sağlamlık açısından orijinal kullanmakta yarar var. Eğer gerekli malzemeniz, el yatkınlığınız ve bilginiz varsa kendiniz değiştirebilirsiniz. Daha ucuza da gelecektir.

Ayrıca yan sanayi bataryaların pil ömrüde görünmüyor düşse bile. Orjinal bataryaya kıyasla baya düşük bir sürede yine %65'e düşer.

Maalesef yakın bir zamanda değiştiremeyeceğim telefonu. Apple yetkili servisi de 2470 TL fiyat veriyor batarya için. Zaten çok pahalı geldiği için yan sanayi bataryayı son çare olarak düşündüm. Telefonu yakın bir vadede değiştirme şansım da yok. Ne yapacağım bilmiyorum. Yine de en mantıklısı orijinal batarya taktırmak.

Ayrıca yan sanayi bataryaların pil ömrüde görünmüyor düşse bile. Orijinal bataryaya kıyasla bayağı düşük bir sürede yine %65'e düşer.

Sabah 9'da %100 dolu bir şekilde evden çıkıyorum. Eğer telefonla hiç uğraşmazsam öğlen 12'ye kadar şarjı bitiyor. Eğer bir şeylere bakarsam da 9:30-10:00 gibi şarjı bitiyor. Evdeyken neredeyse hep şarja takılı, dışardaysam powerbank yanımda her zaman. Son 2-3 yıldır halim böyle. Hayat kalitemi etkiliyor artık.

Yüksek kapasiteli Deji takın en kötü senede 1 değiştirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…