iPhone 7 için çok mu geç?

Batarya değişiminden önce/sonra yapılan benchmark testlerinde neredeyse yarı yarıya puan farkı var. İnternetten bulabilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkürler yorumlar için.

Android tavsiye etmişsiniz fakat ben pek sicak bakmıyorum Android'e, iOS'un tasarımını ve stabilitesini seviyorum. Anladığım kadarıyla ip8 almam daha mantıklı sanırım.

İkinci ele yönelirseniz belki İphone 8 Plus filan bulabilirsiniz bu fiyatlara.

İkinci ele yönelirseniz belki İphone 8 Plus filan bulabilirsiniz bu fiyatlara.
İkinci ele pek güvenmiyorum ama sağlam güvenilir bulursam alabilirim, sanırım 1GB fazla RAM'e sahipmiş 8Plus. İyi olabilir bulabilirsem. İkinci eldeki telefonların sarj oranı 80-85 genel olarak bu beni biraz korkutuyor.

Yerel bir mağazadan kazıklanmadan alabilirseniz iyi olur sonuç olarak esnaf kişi dükkanı 1-2 günde taşıyacak değil ya en azından muhattabınız olur ya da satış sözleşmesi gibi sözleşme yaparsınız artık bilemiyorum.

Bakarım bir piyasaya ya artık. Teşekkürler.

Apple muhtemelen gelecek sene veya en geç iki sene içinde iphone 7 desteğini kaldıracak. Bu bazı app’leri indiremeyeceğiniz, bazı içeriklere erişemeyebileceğiniz anlamına geliyor, yani garantisi yok. Gerisini size bırakıyorum.

Hocam teşekkürler bilgi için. Olay biraz da pil kullanımında bitiyor diyorsunuz o zaman. Yani benim günlük telefon kullanımım 2-3 saat olur aktif bir şekilde maksimum çevrimdışı müzik dinlemeyi falan saymazsak. Ama sanırım ne kadar iyi kullanırsam kullanayım güncellemeler vs. pil performansını düşürüyormuş. Aradayım hala 7 ile 8 arasında ya, eğer 7 alırsam artan paramla Beats veya Senheiser bir kulaklıkta almak istiyorum...

Batarya değişiminden önce/sonra yapılan benchmark testlerinde neredeyse yarı yarıya puan farkı var. İnternetten bulabilirsiniz.
Şaka mi bu? Bana yanlış bilgilendirme cezasi verip verdiğin ceza bu mu? Oradaki benchmarklarda sonuçların farkli olmasinin nedeni batarya değil işlemcidir. Apple kasitli olarak batarya sağlığı düşen bir telefonun CPU hızını yavaşlatıyor. Bu yüzden batarya değiştirdikten sonra telefon eskiye göre performansı artıyor. Buna sebebiyet veren batarya değil Apple'nin CPU hizini düşürmesinin sonucudur.

Burada yanlış bilgilendirme cezasi verecekseniz kendinize verin. Telefonun yavaşlamasının nedeni bataryadir diyen biri net yanlış bilgilendirme yapiyor. Telefonun performansını etkileyen batarya değildir. CPU, GPU, RAM ve yazilimdir.
Batarya ömrü ile alakali bir şey değil. Ani güç değişimine cevap veremeyen batarya ölü bataryadir. Öyle bataryaya sahip bir telefonu kullanamazsin bile ikide bir kapanir. Burada Apple modellerinin batarya değişiminden sonra performanslarının artmasinin nedeni yeni bataryada işlemciyi maksimum hızında çalıştırması yüzündendir, eski bataryaya sahip telefonlarin CPU hızını düşürdüğü için yeni bataryaya geçtiğinde benchmarklarda hız belli oluyor bu da tamamen CPU kaynakli bir durum.

Bana hangi mantıkla yanlış bilgilendirme verdiniz onu da sormak gerek. Moderatör arkadaşın telefonun yavaşlamasının nedeni bataryadir diyor, bunu diyen asıl yanlış bilgilendirme yapiyor. Nasil ki laptoplarda bataryayi çıkarıp oyun oynuyorsan ve FPS değerlerin değişmiyorsa, masaüstünde de nasil ki PSU, FPS değerini etkilemiyorsa telefon bataryasi içinde aynı şey geçerlidir. Telefonun bataryası sistemin kararli çalışmasını yardımcı olur ayni PSU gibi, performansa doğrudan bir katkisi yoktur. Batarya sağlığı %50 bile olsa telefon performansından ödün vermez, kasıtlı olarak firma tarafindan CPU hızı düşürülmedigi sayede bu böyle olur. Batarya sağlığı çok kötü olan Androidlere bile kernel ile OC yaptığında bile telefonun performansi artiyor, ölü bataryadan bahsetmiyorum orasi ayri bir nokta. Bu bataryalar dayanikli bataryalar öyle ani güç gereksinimlere cevap veremez gibi durumlar yok. Ilk akilli telefonlar piyasaya cikarken o zamanki batarya dayanıklılığı ile şimdiki batarya dayanıklılığı bir değil.
Batarya bu kadar performansa etki etseydi kimse telefonu degistirmezdi batarya alip yoluna devam ederdi. Yazilim ve donanımı kötü olduktan sonra istediğin kadar sıfır batarya al sana hiçbir performans getirisi sağlamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BERWAR Bilginiz yok, fikriniz çok. Piller kimyasal bir üründür. İçerisinde depolanan enerji ile, talep eden yeri düzgün bir şekilde beslemekle yükümlüdür. PSU ve laptop bataryası örneğiniz ibretlik olmuş. İsterseniz bu tuhaf örneklerinize de döneriz sonra. Hakim olmadığınız bir konuda ahkam kesiyorsunuz. Bataryanın kimyasal yapısı bozulduğu zaman empedansı artar, gerilim değeri düşer ve daha çok akım çekilmesi gerekir. Artan iç direnç sebebiyle de bunu karşılamak mümkün olmaz. Kısır bir döngüye girer. Ani güç talebi karşılanamadığı için de sistem kararsızlığı oluşur. Çok temel bir bilgidir bu. Alakasız örnek çabalarına gerek duymazsınız bunu bildiğiniz sürece.

Performans yazılımsal olarak neden kısılıyor?
Cevabı: Batarya stabil değerler vermediği ve ani yük talebini karşılayamadığı için. Frekans kısılarak güç talebi azaltılıyor.

Batarya değişiminden sonra, performans artışı neden oluyor?
Cevabı: Pil sağlıklı görünüyor, kararlı bir besleme yapabildiği için, yazılımsal engel kaldırılıyor.

Çok basit bir sebep-sonuç ilişkisi. Güç yoksa, iş olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…