Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul etti. Şirket konuyla ilgili açılan davada 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul etti. Şirket konuyla ilgili açılan davada 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Apple planlı eskitme yaptığı gerekçesiyle, ABD, İsrail, Fransa ve İtalya'dan sonra TBMM gündemine de taşındı. Samsung planlı Eskitme yüzünden 5 milyon Euro
Apple planlı eskitme yaptığı gerekçesiyle, ABD, İsrail, Fransa ve İtalya'dan sonra TBMM gündemine de taşındı. Samsung planlı Eskitme yüzünden 5 milyon Euro
Gerçek bir haber paylaşsan cevap verirdim fakat bunlar Türkçeye çevirilmiş hatta evirip çevirilmiş uyduruk haberler İngilizce olarak aratırsanız daha detaylı gerçek bilgilere rahatlıkla ulaşırsınız.
Uğraşmayacak arkadaşlara kısa cevap: Sadece ABD cihazları için eski cihazlara performans sınırları koydular bunun farklı nedenleri var ve geri çekildi fakat asıl bahsedilen planlı eskitme aslında ürün yaşam döngüsü bunun için Apple ve diğer teknoloji şirketlerinin yaptığı çalışmaya bakarsanız eskitme amaçlı değil yenileme amaçlı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Italian consumer association Altroconsumo launched a massive class-action lawsuit against Apple on Monday, seeking 60 million euros ($73 million) for the
www.cultofmac.com
"“In November 2020, Apple announced that it will pay $113 million to settle allegations that it slowed down iPhones to mask battery issues. That settlement clearly demonstrates that Apple resorted to planned obsolescence as a deliberate attempt to increase renewal of phone, hide issues and deceive consumers.”"
Tamam, Apple tamamen kullanıcı dostu.(!)
Her firma bunu yapıyor fakat Apple kadar yüzsüz şekilde yapan bir başka marka bilmiyorum. Bu konuda dünya markası maalesef. Tekel kendileri.
@ilkerowic Dediğin gibi her firma yapıyor fakat Apple kadar yüzsüz şekilde yapanı yok. Dediğine katılıyorum. Apple'ın cihazlara sunduğu destek genel olarak iyi. Zaten insanlar yazılımına para veriyor. İyi destek sunması gereken firmalardan biri Apple. Bir bakıma yapmak zorunda olduğu bir şey.
Validenin telefonuna yükledim temiz kurulum ile gayet akıcı ve stabil pil kısmına yeni ayar gelmiş kalibrasyon ayarı bataryayı kalibre ediyor şu an için batarya performansı da iyi.
@curiousoftech bir çok marka kullandım özellikle Huawei en çöp olanı telefonlarının (özellikle alt modellerde) birçoğu aşırı yavaş sürekli kasma ve donma oluyor. Bu sorunlarla en az yüzleşen Apple gerek stabilite gerek tasarım konusunda en iyisi
Haberde söylenen kısım da pil ile ilgili belki de tek zaafı.