iPhone 7 iOS 16 desteği alamayacak mı?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanlar da hep Instagram da iOS 16 alacak telefonlar listesin de iPhone 7'yi de görüyordum. Fakat şimdi iPhone 7 iOS 16 alamayacak deniliyor. Nasıl olur ya bu? İnsan mı kandırıyorlar bunlar acaba? Gerçekten iPhone 7 iOS 16 alamayacak mı? iOS güncellemesi almazsa cihaz ne olur? Telefon daha ne kadar kullanılabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de değerli görülen iPhone 7 artık yurt dışı için bir şey ifade etmiyor demek. iPhone 7'nin iOS 16 almaması çok normal, daha ne kadar destek verecekler ki yıllar önce çıkan telefona? 6S'in bile desteği yeni yeni kesildi, sıra 7'de.

Ona bakılırsa Android tarafında işler daha da berbat, bir anda iki senelik telefonun güncelleme almayan bir telefon haline gelebiliyor. Güncelleme desteği kesilse bile telefonu rahat 2-3 yıl daha kullanırsın, problem değil.

Ha bunları söyledim diye süper ultra iyi bir iPhone kullanmıyorum, seneler önce çıkan iPhone 8'i bile zor alabildim yani. Sorun değil bu şeyler, güncelleme desteğini çok kafaya takmamak gerek. Basit işler için kullandığım eski iPhone 5S'im halen mükemmel çalışıyor. Tabii artık uygulamalar desteğini çoğunlukla kesti.

Yanlış bilgi
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanlar da hep Instagram da iOS 16 alacak telefonlar listesin de iPhone 7'yi de görüyordum. Fakat şimdi iPhone 7 iOS 16 alamayacak deniliyor. Nasıl olur ya bu? İnsan mı kandırıyorlar bunlar acaba? Gerçekten iPhone 7 iOS 16 alamayacak mı? iOS güncellemesi almazsa cihaz ne olur? Telefon daha ne kadar kullanılabilir acaba?

iPhone 6S'in desteği bile daha yeni kesiliyor, iPhone 7 iOS 16 alacak, ve de büyük ihtimalle iPhone 7'nin desteği kesildikten sonra bile iPhone 7 Plus'ın desteği birazcık daha geç kesilecek çünkü iPhone 7 Plus donanımsal olarak iPhone 7'den birazcık daha iyi, ama bunların hepsi bir tahmin ama şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus iOS 16 alacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 6S'in desteği bile daha yeni kesiliyor, iPhone 7 iOS 16 alacak, ve de büyük ihtimalle iPhone 7'nin desteği kesildikten sonra bile iPhone 7 Plus'ın desteği birazcık daha geç kesilecek çünkü iPhone 7 Plus donanımsal olarak iPhone 7'den birazcık daha iyi, ama bunların hepsi bir tahmin ama şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus iOS 16 alacak.
iPhone 7 ve 7 Plus iOS 16 almayacak.

ama şunu net bir şekilde söyleyebilirizki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus iOS 16 alacak.
Her iki telefon da iOS 16 güncellemesini almıyor, öyle bir şey yok.

511.png

Apple’ın resmi olarak duyurduğu IOS 16 güncelleme listesinde Iphone 7 ve plus modelleri yok. Bir yıl eski olmasına rağmen Iphone 6s, 7 serileri ile aynı IOS sürümlerinde son güncellemelerini tamamlayacak. Samsung S22 serilerinde yanlış bilmiyorsam 4 Android güncellemesi vereceğini açıkladı. Güncelleme konusunda IOS Android farkı eskiden çok büyük iken artık bu fark da artık iyice kapanıyor gibi.

Daha telefon 6 yıllık. iPhone 6S ile aynı anda güncelleme desteği sonuna gelinmesi saçma bence. A9 işlemcili iPad modelleri güncelleme alırken A10 Fusion işlemcili takır takır çalışan iPhone 7 1 yıl daha güncellene alamaz mıydı yani ? Birde hep iPhone 7 güncelleme alınacak deniliyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı