iPhone 7 telefonumda şarjda PUBG oynuyorum, bataryası 2 ay önce değişti ve şu an şarjda PUBG oynamama rağmen hala pil sağlığı 100. Bu normal midir bataryaya aşırı zarar verir mi yoksa az mı zarar verir göz ardı edilebilir mi?
Aslında ısınma ile alakalı değil tam olarak. Harcanılan enerji ile yüklenilen enerji arasındaki dengesizlik pillerin ömrünü tüketir. Şarj halinde iken normalde bırakın PUBG oynamayı sosyal medyada bile gezinti yapsanız bataryanız olumsuz etkilenecektir.
Orijinal iPhone adaptörleri saatte 1 amper şarj ediyor yani batarya saatte 1 amperden fazla harcarsa ısınma olur bu da pili bozar ama oynarken pil yüzdesi artıyor ise sıkıntı yok.
Aslında ısınma ile alakalı değil tam olarak. Harcanılan enerji ile yüklenilen enerji arasındaki dengesizlik pillerin ömrünü tüketir. Şarj halinde iken normalde bırakın PUBG oynamayı sosyal medyada bile gezinti yapsanız bataryanız olumsuz etkilenecektir.
Orijinal iPhone adaptörleri saatte 1 amper şarj ediyor yani batarya saatte 1 amperden fazla harcarsa ısınma olur bu da pili bozar ama oynarken pil yüzdesi artıyor ise sıkıntı yok.
Oyun oynarken ayarları düşürüyorum ve pil yüzdesi kesinlikle artıyor mesela normalde daha hızlı şarj oluyorsun PUBG oynarken daha yavaş şarj oluyor ama yine de pil seviyesi sürekli artıyor.
Sanırım artık oynamam çünkü bataryalar bayağı pahalı ve telefonu zaten 2 sene kullanacağım. Bataryası beni 2 sene düzenli kullanırsam götüreceğimi umuyorum.