Yanlış hatırlamıyorsam 82-80 civarında bataryanızı değiştirmek için uyarı atıyor. Eğer telefonunuzu şarja takıp kullandığınızda telefon düzeliyorsa bataryanızı değiştirmelisiniz. Düzelmiyorsa birkaç alt sürüme düşürmeyi deneyebilirsiniz.
2 sene önce sıfır mı aldınız? Üretimi iPhone 8 ve 10 çıktıktan sonra durdu diye biliyorum en yenisi -55 senelik olur. Siz aldığınızda zaten 3 senedir rafta duruyordu muhtemelen. Batarya sağlığının gerçek sağlığı gösterdiğini düşünmüyorum. Muhtemelen değişim yapmalısınız.
Yanlış hatırlamıyorsam 82-80 civarında bataryanızı değiştirmek için uyarı atıyor. Eğer telefonunuzu şarja takıp kullandığınızda telefon düzeliyorsa bataryanızı değiştirmelisiniz. Düzelmiyorsa birkaç alt sürüme düşürmeyi deneyebilirsiniz.
Dediklerimi denedikten sonra büyük ihtimalle düzelecektir. Iphone SE (2016) kullanıyorum. Yukarıda anlattığın durumu genellikle şarjı 15-10 altına düştüğünde yaşıyorum, şarja taktıktan sonra zaten telefon düzeliyor.
Yani basit olacak ama cihazı kapatıp açtın mı? Yaptıysan cihazda herhangi bir yan sanayi parça bulunuyor mu? Bulunmuyor ise verilerini yedekleyip iTunes üzerinden restore denemelisin.
Bir de ses kısma ve güç tuşunu cihaz kapanıp apple logosu tekrar gelene kadar basılı tutmayı dene herhangi bir işlem yapmadan önce. Bu işlemde herhangi bir veri silinmesi durumu yok sadece cihazı kapatıp açar
Virüs olması imkansız. iTunes restore önermiştim ancak bu kadar yeniden başlatma üzerine düzelmediyse ssd, cpu veya bir çip arıza yapmış olabilir ve restore sırasında telefon elinde de kalabilir. Yarım saat falan kendi halinde bırakmayı dener misin belki de arka planda bir işlem yapmaya çalışıyor olabilir bazen dizin düzenlemeleri gerekiyor..
@anil1906, şimdi düzeldi. Yani bir gariplik göremiyorum. Ses seviyesi ayarlarken, video izlerken, ekranı kilitlerken falan yavaşlama olmuyor. Kendim kapatıp açınca düzeldi herhalde ya da arka planda bir işlem vardı ve o bitti.
@anil1906, şimdi düzeldi. Yani bir gariplik göremiyorum. Ses seviyesi ayarlarken, video izlerken, ekranı kilitlerken falan yavaşlama olmuyor. Kendim kapatıp açınca düzeldi herhalde ya da arka planda bir işlem vardı ve o bitti.
Ben yakın zamanda iPhone 7'den 11'e geçtim ancak iPhone 7 kullanırken bir özelliği devre dışı bıraktığımda bu tarz kasma sorunlarının düzeldiğine yönelik bir şey keşfetmiştim. Apple'ın yeni IPhone'umu bul özelliklerinden bir tanesi; telefon kapalıyken, internete bağlı değilken telefonunun konumunu çevredeki IPhone'lar üzerinden Bluetooth yardımı ile belirlemesi. Bizim iPhone 7'ler kendi task'lariyle ucu ucuna başa çıkabiliyorken sisteme böyle bir yük yüklemek bana anlamsız geliyordu ve bu özellik kapalı şekilde kullanıyordum cihazımı. Dediğin garip takılmalar zaman zaman bana da oluyordu ve ben sorunun kaynağının bu olduğuna inanıyordum.
Yani çevrendeki yakın başka Apple cihazlarını bulmak için senin telefonun arka planda sürekli Bluetooth ile tarama yapıyor. Bu özelliği kapatırsan da telefonunun kaybolması durumunda kendi telefonunu ÇEVRİMDIŞI şekilde bulman imkansızlaşıyor. Eğer ben telefonu kaybetmem, genelde internetim açık oluyor, ve zaten belli yerlerde kullanıyorum diyorsan; Ayarlar --> "En üstte ismin" --> IPhone'u Bul --> IPhone'umu bul (en üstteki) --> IPhone'u bul ağı (ortadaki) kapatıp bir süre bu şekilde kullanmayı deneyebilirsin. --Telefonum Almanca olduğu için tahmin ederek yazdım isimler biraz değişik olabilir--
Bu özelliği kapattığında cihazın çevrimdışı veya kapalıyken bulunamayacak ancak internete bağlı ise bulunabilecek. Çalınması durumunda sıfırlama gibi özellikler kullanılabilecek.