iPhone 7'nin ön tarafı kırıldı

AltanGeçeR

Hectopat
Kardeşimin iPhone 7 model telefonunun önü kırık. Önü dememin sebebi bazı websitelerinde okuduğuma göre ekran ve ön cam diye ikiye ayrılıyormuş. Dokunmatik çalışıyor, ekranda bir renk atması veya kayma yok. Sadece çatlaklar var. Ben de bilemedim, galiba ön cam kırık. Bu nedenle birçok yerde ekran değişimi değil, sadece ön cam değişimi yapılması gerektiği yazıyordu. Sizce ne yapmalıyım? Teknik servise gönderip 999 TL vermek istemiyorum.

Arkadaşlar camı değiştirdik 250TL tuttu fakat içime sinmeyen bir durum var orijinal camlarda ekrana bastırdığım zaman bir renk atmasi olmuyordu ama şu an oluyor (televizyon ekranına bastırmak gibi) sizce ön cam yerine ekran falan mı değişti?

Lensi değişmiş fakat dokunmatik yapıştırıcısı gibi bir sıvı yok arada sanırım (bir adı var hatta bende ondan olması lazım, fakat adı aklıma gelmiyor).

Arkadaşlar camı değiştirdik 250TL tuttu fakat içime sinmeyen bir durum var orijinal camlarda ekrana bastırdığım zaman bir renk atmasi olmuyordu ama şu an oluyor (televizyon ekranına bastırmak gibi) sizce ön cam yerine ekran falan mı değişti?
Bu işlem yapılırken cam ve ekranı birbirinden ayrımak için yüksek ısıya maruz bırakıyorlar ve bu dokunmatik sorunlarından bahsettiğiniz gibi olaylara kadar yol açabiliyor, bundan sonra çok daha dikkatli kullansın bu cam değişimleri bir noktadan sonra ekranın içine ediyor. Ayrıca orijinal cam kalınlığıyla takılan cam kalınlığının alakası olmuyor tekrar ediyorum çok dikkatli olsun.
Lensi değişmiş fakat dokunmatik yapıştırıcısı gibi bir sıvı yok arada sanırım (bir adı var hatta bende ondan olması lazım, fakat adı aklıma gelmiyor).
OCA veya UV jel.

Jel ile alakası yok, değiştirilen panel replika olduğu için böyle, orijinal paneller de bastırınca sabit kalması panelin katman sayısından kaynaklanıyor. Replika ya da çakma dediğimiz ekran maliyeti doğal olarak düşürmek için, dokunmatik yüzeyin altındaki sağlamlaştırıcı tabakanın daha zayıf olması yüzünden baskı LCD panele kadar ulaşıyor. Sizde basınç uygulayınca renk dalgalanması görüyorsunuz. Sorun bundan kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı