iPhone 8 Plus alınır mı?

Bütçe
7000
Tabii,telefonu güncelleme desteği kesildiği anda atmamız gerekmiyor çünkü arada bir de uygulamaların kullanım süresi oluyor.Bir iPhone'u kullanamadığınız zaman veya emekli olması gerektiğini anladığınız zaman uygulamaların artık o iPhone'un almış olduğu son yazılım güncellemesinin bir üstünü şart koştuğu zaman oluyor,yani yaygın uygulamalar ne zaman iOS 17 istemeye başlarsa,ne zaman güncel yazılımı şart koyar hale gelirse o zaman evet,bu telefon kullanılamaz ya da kullanılması iyice zor duruma gelir.

Bu 4-5 senelik süreçte de uygulamalar iyice güncellenecek ve tahminen yavaş yavaş iPhone artık bu uygulamaları açmakta zorlanacak.Fakat ben en azından 4 sene kadar daha bu telefonun hala iş görebileceğini düşünüyorum,evet yaşı gereği bazı durumlarda telefon kullanıcıyı kısıtlayacak ancak temel şeyleri bu telefon en az daha 4 sene yapabilecek bence.En azından eskittiğim ve hala kullanıcısı olduğum iPhone 4S ve iPad 2'den tecrübe ettiğim bunlar.
Apple cihazların belirli bir ömrü var cihazın ilk çıkış yılı ile itibaren Max 6 sene kadar götürür arkadaş cihaz alınır mı demiş 4-5 sene götürür demişsin bu şu demek olmuyor cihaz kullanılmaz diye kullanılır ama alınmaz ilk sahibi isen ayrı bir durum o cihaza para vermek ( iOS olduğu için kapalı işletim sistemi ) parayı çöpe atmakla aynı benim gözümde.. Android işletim sistemli cihaz olsaydı 7-8 sene farketmez bir şekilde rom atıp veya pc üzerinde oynamalarla kullanılabilirdi lakin iOS olduğu için çoğu şey kısıtlı o yüzden alınıcaksan ya çıkış tarihinden 1 sene sonra yada çıktığı tarihde alınmalı ki uzun dönem rahat stabil bir şekilde kullanım yapılabilinsin..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı