Herkese merhaba. iPhone 8 Plus kullanıcısıyım ve iOS 16 yayınlandı. 8 Plus için iOS 16'yı yapmak mantıklı mı? Yükleyip deneyen var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Şimdilik yükleme derim. Dün gece saatlerinde güncelleme sonrasında epey kurcaladım ve canımı sıkan birkaç unsurlar var:
Telefonu kapatıp tekrar açtığında (Shutdown olarak bahsediyorum.) SIM Pin şifresini seçenekli olarak yapılması çok saçma olmuş, epey zaman kaybettiriyor. Belki gündeme gelip geriye alabilirler.
Bildirim penceresinde ani gelen bildirimlere üzerine gelip tıklanmıyor. Ancak yukarı çekip tekrar açtığında tıklanabiliyor. 3 kez yaşandı.
True Tone özelliğindeki kontrast ışığı, ana ekrandaki simgelerindeki renkleri bozuyor, sanki renk canlılığını kaybetmiş gibi. True Tone'u kapatınca normal haline dönüyor ama ben hep kullanıyorum bu özelliği. Önceki sürümde çok daha iyiydi.
Şimdilik görebildiklerim bunlar, onun dışında gelen yeni özellikler epey güzel. Batarya konusunda bir önceki sürüme göre henüz bir düşme yaşanmadı.
Ben olsam iOS 16.1 çıkana kadar yüklemezdim arkadaşın dediği gibi. Her ne kadar BETA'dan çıksa da 1.000 kişinin kullanımıyla 100.000 kişinin kullanımı arasında fark olacaktır.