iPhone aldıktan sonra ne yapılmalı?

k3lda

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, ıyi sosyaller.

Dun iPhone 16 Pro modelini satin aldim. Telefonu aldiktan sonra neler yapmam gerekiyor, hangi ayarlari aktif etmeliyim? Ideal pil omru icin neler yapmam gereken ayarlar ve kullanim sekli nedir? Bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler.

ayarlara girip arama kısmına arka plan yazın. arka planda uygulama yenile kısmında ihtiyacınız olmayanları kapatın ben sadece whatsapp'ı açık bıraktım mesela. Bunun dışında konum kullanan uygulamaları da aynı şekilde ayarlayabilirsin. Pil ayarında maksimum yüzde 80 olacak şekilde ayarla ve yüzde 20nin de altına düşürmemeye çalış. Oyun filan oynamıyorsan şarja takılıyken kullanma. Bunlara dikkat ederek pil ömrünü uzatmış olursun.

Ayarlar < Genel < Arka planda uygulama yenileme tamamen kapatmanızı öneririm. Şarjı en çok etkileyen ayarlardan biri. Ayarlar < Kamera kısmından kamera ayarlarınızı en son ayarlara getirin. Örneğin, Video kaydı = 4K, 120 kare/sn. Su terazisi ve ön kamerayı yansıt ayarlarını da açmanızı öneririm. Ayarlar < App Store < Uygulama içi puan ve yorum, uygulama içi içerik ve uygulama indirmeleri ayarlarını kapatın. Ayarlar < Gizlilik ve güvenlik < Konum servislerinden konuma ihtiyacı olmayan uygulamalar için konumu tamamen kapatın. Bir önceki sayfaya gelip Takip kısmına girip en üstteki ayarı kapatın. Ayarlar < iCloud < iCloud yedekleme < Hücresel üzerinden yedekle ayarını kapatın. Ayarlar < Hücresel < Seçenekler < Ses ve veri kısmından LTE olarak ayarlayın ve bir önceki sayfaya gelip Veri modu kısmından Standart olarak ayarlayın. Ayarlar < Gizlilik ve güvenlik < Analizler ve iyileştirmeler ve onun altındaki Apple'ın sunduğu reklamlar kısmındaki her şeyi kapatın. Ayarlar < Arama < Apple'ın aramayı iyileştirmesine yardımcı ol ayarını kapatın. Ayarlar < Uygulamalar < Safari < Önce en iyi eşleşeni yükle ayarını kapatın. Eğer mail uygulamasını kullanmak istemiyorsan Ayarlar < Mail < Mail hesapları < Yeni verileri al < Anında ilet ve alttaki seçeneklerden Elle olarak ayarlayın. Bu şekilde çoğu gereksiz ayarı kapatmış olursunuz ve şarjınız daha uzun süre dayanır. Gerisini kendinize göre değiştirebilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı