Çözüldü iPhone duvar kağıtları Android telefonda kullanılırsa sıkıntı olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Yani kullanıcı olarak sen indirip kullanırsın bunda sorun yok. Zaten seni tespit edemezler ama tespit etseler bile yasal olarak sorun olmaz. Sorun olması için indiren değil ama dağıtan sen olmalısın. Ne Apple nede başka firma duvar kağıtlarını indirmeyi yasaklamaz ama mesela sen bir program yapsan ve o programda o resimleri dağıtsan belki o zaman telif yiyebilirsin.
Olabilir. Tanzimat davası açılabilir. Bunlar birbirine düşman ya.
İstediğini kullan.

Neden sorun olsun? Eğer telefon üretilirken telefonun kendi duvar kağıdı yapmak sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama aynısını birebir yapma.

Aynı resmi internette bulup indirebiliyorsan sorun olmaz.
Zedge diye bir duvar kağıdı indirme programından indirdim aslında. Buradaki duvar kağıtları telifsiz diye biliyorum sitesinde o şekilde yazıyor. Ancak anladığım kadari ile bu duvar kağıtlarını kullanıcılar yayınlıyor programın sahibi değil.

Yani kullanıcı olarak sen indirip kullanırsın bunda sorun yok. Zaten seni tespit edemezler ama tespit etseler bile yasal olarak sorun olmaz. Sorun olması için indiren değil ama dağıtan sen olmalısın. Ne Apple nede başka firma duvar kağıtlarını indirmeyi yasaklamaz ama mesela sen bir program yapsan ve o programda o resimleri dağıtsan belki o zaman telif yiyebilirsin.

Çözüm
Zedge diye bir duvar kağıdı indirme programından indirdim aslında. Buradaki duvar kağıtları telifsiz diye biliyorum sitesinde o şekilde yazıyor. Ancak anladığım kadari ile bu duvar kağıtlarını kullanıcılar yayınlıyor programın sahibi değil.

Skıntı olmaz hocam telif olayı firmalar arasında olur son kullanıcı için bunun gibi telifler söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı