Merhaba arkadaşlar, telefonumu Vodafone ile sorunsuz kullanmaktaydım. 16 Nisan'da Turkcell'e geçiş yaptım, hat sahibine mesaj geldi hattınızı açtık takabilirsiniz diye. iPhone 7 cihazıma sım kartı taktığımda servis yok yazıyor. Taktıktan 3-4 dk. Sonra da iPhone etkinleştirilemedi şeklinde hata veriyor.
Sım kartım başka cihazlarda sorunsuz çalışıyor. (iPhone 6S ve LG G3'te denedim.)
Telefonumda başka sım kartları denedim, onlar da çalışmıyor. (Vodafone ve Turkcell)
Cihazım A1660 yurtdışı modeli ve IMEI kayıtlı, bugüne kadar sorunsuz kullanırken hat taşıma sonrası neden böyle oldu bilmiyorum.
BTK sayfası:
IMEI kopyalanmasıyla ilgili bir mesaj bugüne kadar bana gelmedi. BTK'yı aradığımızda da böyle bir durum olmadığı söylendi ama kayıtlarda böyle gözüküyor.
BTK'yı cihaz kayıt sahibi olan babam aradı. Numaram ile IMEI'nin eşleştiğini, cihazı sorunsuz kullanabileceğim söylendi.
Apple'ı aradığımda cihazınızın mobil modemi sorunsuz çalışıyor, operatörünüzü arayın dendi.
Turkcell'i aradığımda ise sım kartınız başka cihazlarda çalışıyor ise sorun cihazınızdadır, Apple'ı arayın dendi.
Telefona gelen bildirim:
Sorunu 2 gündür çözemedim. Ağ ayarlarını da sıfırladım fakat faydası olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.