iPhone hevesi boşa mı?

Hocam ben şahsen bu konunun öznel olduğunu düşünüyorum. Apple telefon da kullandım Android de. Biliyorum arkadaşlar güç olarak kötü duruma düşeceğim fakat arayüzünü özlediğimden geçmeyi düşünüyordum.

Hocam ben çevremden ve kendimden gördüğüm kadarıyla konuştum bir hışımla Android'e geçip 2 3 ay sonra iOS dönen çok oldu bende dahil.

Geçtiğiniz telefona bağlı bir şey bu. A02'den herhangi bir iPhone telefona geçip Android kötü diyen çok insan gördüm ben.

Benim tam fikrim herkes içinin sindiği telefonu kullanması adam iPhone 13 istiyor ama insanlar S24FE öneriyor tabii ki S24FE mantıklı bir seçim ama kalbinde iPhone 13 var eminim ki iPhone13 aldığında S24 FE kıyasla daha tatmin olacaktır çünkü kalbinde o telefon var ve iPhone13 hatalarını göz ardı edebiliyor ve böylece daha mutlu oluyor tam tersi de olabilir.

Geçtiğiniz telefona bağlı bir şey bu. A02'den herhangi bir iPhone telefona geçip Android kötü diyen çok insan gördüm ben.

Yok benim çevrem üst segment Samsung deneyimledi bende 1 ay civarı kız kardeşimden S24 aldım SE2'den sonra evet her yönden üstün ama arayüzünü hiç sevmedim karışık geldi bana.

Bu S24 kötü demek değil harika cihaz ama bana hitap etmedi.

Alışan adam başka cihaz kullanamıyor ama.

Hayır, 1 2 ayda diğer OS'i kullanırsınız alışırsınız. Sadece kullandığınız esnada alışamayacak gibi hissediyorsunuz o kadar. İstisna durumlar elbet var. Mesela kişiselleştirmeyi seven biri asla iOS kullanmamalı. Ya da çok basit bir arayüz isteyen biri içinde iOS daha iyi. Ancak alışıpta başka OS kullanamamak diye bir şey kolay kolay olmaz, elbet alışırsınız.

Yok bana karışık geldi açıkçası ama ben çok basit olmasını isterim mesela ben gibi 4sten beri iOS kullanan adamın alışması zor mesela.

Hocam ben çevremden ve kendimden gördüğüm kadarıyla konuştum bir hışımla Android'e geçip 2 3 ay sonra iOS dönen çok oldu bende dahil.

Ne aldığınıza ve ne beklediğine de bağlı bir şey. Mesela benim çevremde bir sürü Apple olsun da ne olursa olsun diyen arkadaşım var. Ayrıca mesela geçtiğimiz yaz tatilinde 2 arkadaşım biri yenilenmiş 11 64 GB diğeri de 13 128 GB aldı iPhone kalitesi ya falan diye geziyordu halbuki eski telefonları biri Redmi 8 diğeri de Reeder kullanıyordu. Durum bir tık da aşağıdaki gibi oluyor. (lütfen üstünüze alınmayın benim arkadaşlarım bazında attım bunu.)

Kullanırım dersen iOS Boşa heves değil, total deneyim ve kullanım hissiyatı olarak bana Android'den daha iyi geliyor ama alışkanlıkla alakalı. Android de, iOS'taki kalite hissini alamıyorum. Android kullanırken Bazen bir olmamışlık, yarım kalmış bir şeyler varmış gibi hissettiriyor. Şu anki telefonum 16 pro max. S24 Ultra, S25 ultra gibi amiral gemileri kullandım ama hep kısa sürdü, sonrasında iPhone'a geri döndüm. Belki sorun Samsungtadır, bilemiyorum. Birine daha iyi veya daha kötü demek zor. Buradaki asıl konu kullanırken sana yaşattığı hissiyat meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…