iPhone iCloud sorununun sebebi nedir?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. iPhone X kullanıyordum ancak dün bozuldu NAND belleği değişecekmiş sanırım her neyse götürdüm baktırdım telefoncuya iCloud hesabın var mı dedi bende var dedim. Bu telefonu Face ID'siz 2.el aldım ve bana telefon fabrika ayarlarına dönülmüş şekil de verildi kendi iCloud hesabımı açtım. O ICloud'dan mı bahsediyordu yoksa bilmediğim başka bir şeyden mı bahsediyordu. 2 hafta öncesine kadar aynı telefoncuya başka birisi gelmiş telefonunu tamir ettirmiş ICloud'na girememiş adam telefoncuya suçu atmış o yüzden boşu boşuna bizi uğraştırma tarzında bir şey söyledi. Ben de onu anlattıktan sonra burada konu açmaya karar verdim.

Eğer sen telefonu alırken adam iCloud'dan çıkış yapmadan verirse sıfırladıktan sonra o iCloud hesabını ister. Fakat iCloud hesabından çıkış yapılmışsa ardından kendi hesabınla açtıysan sıfırladıktan sonra senin iCloud hesabını ister. O arkadaş yüksek ihtimalle direk 2.el almış ve önceki sahibinin iCloud'uyla kullanmış. Sıfırlanınca da telefona erişememiş.

Sanırım anladım hocam. Bana direk sıfırlanmış halde verildi her şeyini kendim belirleyip kurdum mailimi vb açtım ekran da hello yazısı vardı yani ilk açılış ekranından bahsediyorum sanırım sorun yaşamam değil mi?

Hayır yaşamazsınız. iCloud'dan çıkış yapılmış. Ama bu tür iCloud sorunları dolandırıcılığa dönüşüyor. FPPRO'nun videosunu örnek olarak gösterebilirim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Özet geçeyim:
Yüksek ihtimalle çalıntı veya iCloud yüzünden adamın elinde kalmış bir cihaz. iCloud yüzünden telefon açılmayınca "bypass" ederek geçici bir süreliğine iCloud'u geçebiliyorlar. Fakat fabrika ayarlarına sıfırlanınca bu bypass etkisi geçiyor ve tekrardan iCloud istiyor. iCloud bypass edildiği için çıkış vs. yapılmamış oluyor teknik olarak.

Bu sebepten dolayı da dolandırmış oluyorlar. Sıfırlıyorlar, bypass ediyorlar sonra da adama satıyorlar. Sıfırlanmadığı sürece de görmüyor.

Anladım hocam yanlış hatırlamıyorsam telefon ilk başta bana verilirken iCloud hesabı yoktu ben sonra kendim eve gidince bir de ben elimle fabrika ayarlarına döndüreyim sıfırlayım dedim yani. O şekil de açmıştım iCloud hesabımı. Videolu örnek için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…