iPhone JB Yedek Almak

Sinyor

Hectopat
Daha fazla  
iPhone 5s'im var 8.1.2 JBli. Telefonun sürümünü yükseltince JB'li iPhone'dan aldığım yedeği JB'siz haline kurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli değil. Rehberi MyContacts Backup ile yedekleyebilirsin. Kullanımı basit. Yedekleyip bir mail atıyorsun. Telefonunu sıfırladıktan sonra gelen maildeki eke tıklıyorsun rehberin yükleniyor. Telefon JB li olduğuna göre Geri Yükleme yapacaksın değil mi? Telefon üzerinden yapılan güncellemelerde telefon hafızasındaki hiçbir şey silinmiyor.

Bende 8.1.2 JB'li 5s'i yedek alıp 8.3 e yükselttim. Bir sıkıntı olmadı. Fotoğraflar, rehber, whatsapp konuşmaları, uygulamalar dahil her şeyi geri yükledi. Ama siz işinizi sağlama alın derim sonuçta cihaz Jailbreak'li. Fakat iTunes ile yedek almadan önce tweak ayar dosyalarını sildim. Galiba iTunes onlarıda yedekliyor.

Tweakler Apple'nin izni olmadan yüklendiği için iTunes onları yedekleyemez. Ben Tweakli bir şekilde yedek aldım sonra o yedeği yüklediğimde sadece rehber ve fotoğraflar geldi. Uygulamalar gelmedi. Sanırım iTunes Tweakleri yedeklemeye çalışmış. Uygulamaları yedekleyememiş.

Benim demek istediğim tweakleri yedeklemesi değil tweak ayarlarını yedeklemesiydi. Hatta bir yerde okuduğuma göre iTunes ile tweak ayarlarının yedeğini alıp başka bir şekilde de tweak yedeğini alıp sürüm yükseltemede tweakleri olduğu gibi eski ayarlarıyla kullanılabiliyorud.

Uygulamaları yedeklememesinin nedeni ise uygulamaları yedeklemek için farklı bir seçeneğin olduğunu ve sizin bunu işaretlemediğinizi için uygulamaların yüklenmediğini düşünüyorum. Fakat nerede olduğunu ve nasıl yapıldığını hatırlamıyorum.

• Jailbreak'lı cihazın yedeğini alıp Jailbreak'sız cihazda kullanabilirsiniz.
  • Jailbreak'lı yedeğin içinde uygulamalar, rehber, mesajlar gibi bilgiler dışında tweak ayarları da yedeklenir. Bu yüzden sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye ederim.
  • Yine Jailbreak'lı yedeği Jailbreak'sız cihaza aktardıktan sonra Jailbreak yaparsanız tweakları kurmak şartıyla yedekteki ayarlarınız geri yüklenir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı