iPhone mu Android mi ? Bir ahiret sorusu...

Lawyer23

Kilopat
Daha fazla  
Ben iphone 5 kullanıyorum. Büyük oranda Note 4 almaya karar vermiş iken s6 ile gelen malzeme kalitesi ve arayüz sadeleşmesi beni Note 5'i bekleme düşüncesine itti. Tabiki seneye bırakınca olası çıkması beklenen iphone 6s plus ve z4 gibi telefonlarda halen aday listede. Burada Android ve Ios deneyimleri oldukça farklı olsada salt kullanıcı deneyimi açısından bugün iphone ile 2-3 yıl stabil kullanıyoruz. Şimdi ben Note 5'e geçmeyi düşünüyorum artı özellikleri ve işlevselliğine artı şahsi kanaatimce artık yenilik çıkartamayan Apple şirketi yüzünden. Burada siz değerli arkadaşlara ve yıllardır Android kullanan fakat şuan iphone 6 kullanan @Recep Baltaş beyin deneyimlerini ve bugünün Note 4 , z3 gibi telefonlarla karşılaştırıldığında stabilite , performans , şişme açısından bana ne öneririsiniz. Dediğim gibi oldukça farklı platformlar fakat salt kullanıcı deneyimi açısından karşı karşıya getirdim.

Iphone istediği parayı hak etmiyor, bu kadar basittir. Sony Z1 kullanıyorum ben şahsen, çok da güzel, zaten üst sınıf telefonlarda pek pişman olacağın şey bulmak zordur.. Şarjı da 3000mAh bol bol yetiyor..Flash destekleyen telefon bulursan o daha ideal olur..

Iphone kullanıcıları kapalı kutuda yaşamaktan sıkılmadınız mı? Güvenlik konusunda da Jennifer Lawrence'ı örnek gösterebilirim. Ayrıca bu devirde bluetooth gibi basit bir teknolojiyi kullanamamak nedir?

Şişme ve stabilite bakımından Android işletim sisteminden uzak durmanı öneririm. Sony kullanmadım hiç ama kullanan arkadaşlarım saçma saçma sorunlardan sürekli servise gönderdiler. Durduk yere ekranın patlaması, dokunmatiğin zaman zaman işlememesi, ekranda mavi, kırmızı şerit şeklinde çubukların çıkması gibi sebeplerden.
Iphone fiyatını hak ediyor yada hak etmiyor diyemem. Telefondan hiç anlamayan fakat beni yarı yolda bırakmasın bozulmasın telefonum, kasma donma olmasın dese biri bana Iphone al derdim.

Şöyle bir durum var. Birincisi Android platformunda olay kişinin nasıl kullandığı konusunda dugumlenmekte bugün. Şu an şahsen note 4 kullanıyorum. Ve ben de üzüldüm s6yi beklemediğime ancak lollipop gelmemesine rağmen şu an note 4 gayet stabil çalışmakta. Ayrıca bunun sonu yok ki her yeni modeli bekleyelim Eğer sorularınız olursa ekran fotoğrafı vs atabilirim. İkinci olarak da bence bu iki platform arasında uçurum yok. Şu an Xperia z kullanan arkadaşlarım da gayet verimli bi şekilde kullanabiliyorlar telefonlarını. Bi zamanlar samsung cihazlarda kronik sorunlar olmuş ve insanların gözü korkmuş ancak bugün için böyle bi durum söz konusu değil. Ben çok memnunum ve gün geçtikçe de Android gelişiyor güzelleşiyor. Her iki işletim sistemi için de geçerli bu. Seçim artık daha çok tasarım ve hizmet üzerinde dönmeli bence.

Apple'a o kadar para vermeye değmez. Bende Sony kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim Sony modellerini.

Kullanmasını bilirsen istedigin özgürlüğü sana sunduğu için sonuna kadar Android tercih edin. Note 4 süper telefondur. Ilerde şisme kasma yapmayacaktır. Iphone emin olun yari fiyatını haketmiyor.

Android daha özgür bir platform, ama İos biraz daha stabil bir program. Gerçi son sürümlerde android de gayet stabil.
Android cihazlar daha uygun tabi, ama iphonelar fiyatını hak etmiyor demek yanlış. bence Amerika fiyatı ile karşılaştırma yapılmalı, Türkiyede malesef
teknoloji genel olarak el yakıyor.

Sizin konunuza gelince Note 3 ve 4 ün çok büyük farkları yok. Note 4 edge daha kalın duruyor ve benim hoşuma gitmiyor.
Mesela şuan Samsung Alpha çok güzel bir telefon. Fakat Note serisi yinede boyut ve kalem bakımından iş hayatında daha çok işimi görüyor. Günlük hayat için bir telefon alsam bu Samsung Alpha olurdu.
Şık ve donanımı çok iyi bir telefon.
Samsung metal çerçeveye geçmesi ve tasarıma daha çok önem vermeye başlaması ile Note 5i beklemenin en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum.

İphone? Iphone almam çünkü telefonda özgürlük benim için çok önemli, gereksiz kısıtlamalar, hemde Türkiye şartlarında daha fazla paraya, gerek olmadığını düşünüyorum.
Tabi Apple taraftarları ve alışmış kişiler hep iphone alacaklar ve imac ler kullanacaklar... Buda bir gerçek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…