iPhone mu Android mi ? Bir ahiret sorusu...

Yazılım konusunda Ios önde demek çok yanlış. Bize bu özelleştirmeleri, özgürlükleri sunan Ios mu Android mi?

Yanlış anlaşılmasın, ben bunları kendime göre yazdım. Apple'ı kötülemek gibi bir amacım yoktu. Sadece benim gözümden Ios platformunun nasıl olduğunu yazdım. Diğer mesajımda belirttiğim gibi kullanım amacı farklı olabilir. Benim Android dışında başka bir seçeneğim yok. Beni biraz tanıyanlar neylerle uğraştığımı bilirler. Dediğm gibi bu sadece benim görüşümdü. Apple'ı kötülemek gibi bir niyetim yoktu. @Berkant Ayhan Karabudak benle aynı fikirdedir muhtemelen. Sonuçta ilgi alanlarımız benzer.

İlgi alanlarımız tamamen aynı diyebiliriz. Biz kendimizin görüşlerini yazdık sadece belirtelim.

Android kullanıcısı olarak gayet memnuum. Aynı özellikler sayılacak telefonlar Apple daha pahalı. O kadar parayı telefona vermek biraz zor bence. Android kullanıyorum ve çok memnunum. Tabi herkesin zevki var. Herkesin zevkine de saygım sonsuz.

Teşekkürler arkadaşlar iphone 5 ' i ağustos 2013 'de almıştım. Ericsson 688 Nokia 3310 , n 80'den sonra çok garip gelmişti açıkçası ama sonra insanoğlu misali kendimi teknoloji meraklısı bir insan halinde buldum. Bugün kullandığım telefon ios 8.2 olmasına rağmen herhangi bir stabilite sorunu yaşamıyor ancak bunun çok da uzun sürmeyeceği su dökülmez gerçek. Gelecek güncellemelerle telefon maalesef devri geçecek. Bende gerek ekran gerekse işlevsel açısından Note 4 'ü çok beğenmiş ve araştırmalara başlamıştım. Ancak s6 çıkması dediğim gibi Note 5 'i beklememe neden oldu. Şimdi sizin deneyimlerinizde bana gösteriyor ki gerek Android cephesinde gerek Samsung cephesinde kronik sorunlar aşılmış gibi keza sony z3, z4 telefonlarıda aday listemde. Ama iphone 6 hakkındada bilgi edinmek istedim. Şunu da belirtiyim Android'i tekrarlamak üzerine kurulu bir yapı haline geldi Apple. Hiç bir yenilik sunmadığı gibi yeni klavye değişme seçeneğini veyahut pil kullanımını görebilmeyi komik ama bir yenilik gibi sunar duruma geldi. Bu yüzden Android bir cihaza geçmek istiyorum o yüzden deneyimleriniz çok yardımcı oldu. Yıllarca Android kullanan ve şimdi iphone 6 kullanan @Recep Baltaş beyinde düşüncelerini ve deneyimlerini merak ediyorum ve tabi ki sizinde.

Tabikide İOS. Android in ios performansını verebilmesi için güçlü cihazlara ihtiyacı var. Yok lollipop güncellemesi ile stabilite arttı. Note 4 gibi bir cihazda bunu kullanıyorsan tabikide android stabilitesi artar. 8 çekirdeği süs olsun diye koymadılar android ancak bu denli güçlü bir cihazda performans sergileyebilir. 8 çekirdekli ve 3 gb ram e sahip ancak kullanılan ram 1.6 gb. Sana 1.4 gb kalıyor. Ben iPad air 2 sahibiyim 3 çekirdekli ve 2 gb ram e sahip. Ancak geekbench 3 testinde note 4 4000 score alırken iPad air 2 4530 score alıyor. Ayrıca antutu test sonuçlarında Note 4 47918 score aldı iPad Air 2 ise 69302 scroe aldı. Bu durumda yok apple ram kısıtlaması yapıyor donanımı düşük alınmaz boşa masraf gibi kelimelerin önüne geçiyor onlara cevap niteliğinde bir sonuç elde etmiş oluyor. Android pişmanlıktır arkadaşlar anca f/p ürünleri alınanilir ancak bütçesi olanlar için iPhone tek seçenek.

Android mi iyi İOS mu iyi bilinmez ama işletim sistemini, uygulamaları ve donanımı en verimli şekilde kullanan Apple'dır heralde. Apple'ı Apple yapan olay da budur benim gözümde.
Not: Apple'ı da hiç sevmem aslında.

Android kullanmanı tavsiye ederim.

Benchmark testleri güvenilmezdir. Adam bi' yazılım koyar telefona, normalde 45.000 olması gereken puan olur sana 70.000.
Önemli olan kullanıcı deneyimidir. Mesela kuzenim 5s kullanıyor. Elime alığım zaman bakakalıyorum resmen. Ben daha karmaşık şeylerden hoşlanıyorum.

ioOS arayüzüne rahat falan diyebilirsiniz ama android de ise ios romları ve launcherlar ios arayüzü ile aynı işlevi görür. Ama yoruma yazan arkadaşlara katılıyorum eğer çok yönlü kullanacaksanız kurcalayacaksanız android tabikide.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…