HalilAtaoğlu
Megapat
Daha fazla
Dostum alabilir tabi herkez üst düzey telefon kullancak diye birşey yok. Bütçesi yetmeyipte alt veya orta seviye telefon alan milyonlarca insan var.O zaman İphone 4 alsın arkadaşınız. Sonuçta ona da güncelleme gelmeyecek. Açıklandı.
Berkay bu mesajla her şeyi özetlemiş.Apple'ın fazla güncelleme vermesinin bir başka nedeni eskiyen cihazı öldürmektir. Örneğin Ios7 alan Iphone 4 gibi. Ayrıca güncelleme almaması çok saçma olur. Zaten 15-20 tane cihaz var, Ios kullanan.
Berkay Son noktayı koymuş. Custom ROMlarla 2 yıldır uğraşıyorum ve hatalarını görmedim. İOS Çöptür, iTunes olmadan farklı zil sesi bile eklenmiyor.Apple'ın fazla güncelleme vermesinin bir başka nedeni eskiyen cihazı öldürmektir. Örneğin Ios7 alan Iphone 4 gibi. Ayrıca güncelleme almaması çok saçma olur. Zaten 15-20 tane cihaz var, Ios kullanan.
Berkay haklı. 4 ve 4s ler Galaxy ACE'ye dönüşmüş durumda. İos adamı hapseder. Jailbreak'ın anlamıda zaten hapisten kaçış demektir. Bilmem anlatabildim mi
Bence Android sadece root, rom için kullanılmaz. Apple ile ne yapıyorsanız bugün de Android bir amiral gemisinde aynısını yaparsınız. Bi kaç uygulamanın tasarımları farklı o kadar. Facebook ve Twitter farklı ancak instagram aynı örnek verecek olursak. Ve hepsinde bi şeyi like almak tweetlemek aynı kalitede. Temel olarak yapabildikleriniz aynıdır yani her iki işletim sisteminde. Farkı ne diye sorarsanız tasarım... Özgürlükten kastımız da şudur ortalama bi kullanıcı için masaüstünü düzenlemek ve widgetlerdir. Touchwiz de temayı bile değiştiremezsiniz şimdilik. Yani diyeceğim o ki rom root mevzuları herkesi bağlamaz. Apple da da jailbreak var. Hatta o olmadan da dışarıdan uygulama yüklemek mümkün korsan olarak. Şu an kullanıyoruz.Yıllardır tartışılıyor daha yıllarca da tartışılacak çünkü bunun orta yolu yok arkadaşlar. Telefonlar da artık bizim kişisel eşyalarımız ve bizim ihtiyaçlarımıza ve kullanım şeklimize göre şeçilmesi gerek. İphone o kadar para verilmez, Android çöptür gibi sözlerle anca kendinizi kandırırsınız. Ben 3 yıl kadar Android kullandım ve lisede boş zamanım çok olduğu için her türlü root,room, program vs. kurdum kurcaladım ama bir yerden sonra telefon benim için sadece iletişim ve zaman zaman da oyun aracı oldu. Ben de İphone alıp kafam rahat telefon kullanmaya başladım çünkü hem klasik android sorunlarından kurtuldum, hem de telefon her ihtiyacımın sorunsuz üstesinde geldi. Yani dostum sen telefonu alıp sadece kullanmak istiyorsan ve bütçende müsaitse İphone al, ama telefonla uğraşmak hoşuna gidiyorsa ve telefondan kalp hızını ölçmek gibi ekstrem şeyler bekliyorsan android al.
Demek JB ile bile tam özgür olunmuyorKi JBdeki uygulamalar bile belirli iPhoneleri destekliyor. i4'e JB yapmıştım, çoğu şey çalışmıyordu.
Demek JB ile bile tam özgür olunmuyorYaşaşın Custom Romlar ve Root.
Demek JB ile bile tam özgür olunmuyorYaşaşın Custom Romlar ve Root.
Uko ne olursa olsun Androidin çeyreği kadar özgürlük sunmuyor. Ayrıca İphonede İşlemci hızlarıyla oynayabiliyormusunuz ? GPU, CPU Overclock yapabiliyormusunuz ? Bildirim panelinin rengini arkaplan resimleri ve tonlarca özellik İOS da varmı ? Sizce hangisi daha kişiselleştirme sunuyor ?
Ben de ayıp olmasın diye söylemiyordum ne zamandır.Yaşasın Android!Kimse laf atamaz benim aşkıma.
Diyeceğim diyeceğim, içimde tutuyorum sabahtan beri ayıp olacak diye. Ama demeden duramayacağım. İOS Hiçbirşey bilmeyenler içindir. Doğru değil mi?