iPhone pil sağlığı neden hızlı düşüyor?

ardaflc

Hectopat
Daha fazla  
iPhone 11 cihazın pil sağlığı yaklaşık 4-5 aydır %87'ydi. Şimdi 3-4 hafta içinde %3 düştü ve %84 pil sağlığı. Neden böyle çok hızlı düşüyor? iOS 18-beta güncellemelerinden dolayı pil sağlığı düşme ihtimali var mi? Hızlı düşmemesi için de herhangi bir çözüm var mı?

Eğer tek telefonunuz varsa büyük hata yapmışsınız.
Duyduğum kadarıyla şu an beta çok sorunlu muhtemelen ondan olabilir.
Daha public beta bile yayımlanmadı geliştirmeci sürümü yayımlandı bildiğim kadarıyla Apple beta programından olacaklardan sorumluluk da kabul etmiyor tek telefonla betaya geçmek büyük hata bence.

Betadan çıkıp iOS 17'ye geçmek için telefonu sıfırlamak oluyor galiba sadece, başka bildiğim yol yok. Böyle yaparsak düzelir mi?

Telefonda oyun oynuyorsanız, işlemciyi yüksek performansta çalıştıracak işlemler yapıyorsanız sadece iPhone değil MacBook'ta da pil sağlığı düşer. Ha bunları yapmıyorsan ama beta'yı kurduysan işletim sistemi de yapabilir çünkü cihazlara optimize yapılmış değil daha. Geliştirilme aşamasında. Bir de her kararlı çıkan yeni iOS sürümünü kurmayın. iOS 18 çıktı yüklemeliyim algısına sakın kapılmayın. iOS 9'da ilk sürümünde eski modeller bir türlü boot edilmiyordu Apple logosu kısır döngüye girdi. Bundan dolayı iOS 18 mi çıktı yüklemeyin iOS 18.1 sürümüne geçin. Taa ki tam kararlı olana kadar.

Ben oyunda oynuyorum işlemciyi yüksek performansda çok defa kullandım ama bu düşüş benim tecrübelerime göre normal bir düşüş değil pil sağlığı daha cok pil döngüsüne odaklı diye biliyorum.
Muhtemelen betadan kaynaklı.

Telefonunu şarjda oynarsan veya şarjda yorucu bir işlem yaparsan pil sağlığı hızlıca düşebilir. Pil sağlığını koruman için şarjda telefonu çok kullanmamanı öneririm. iPhone ayarlarını pek bilmiyorum ama ayarlarda pil koruma seçenekleri varsa veya pil sınırlandırma seçenekleri varsa onları aktif et. Örneğin, %80'den sonra şarj etmeyi kapatabilirsin.

Çok fazla oyun oynamıyorum, genelde sosyal medya falan ama telefon bazen çok ısınıyor. Betaya geçince daha fazla ısınmaya başladı. Zaten şarj olurken de hızlı şarjdan çok ısınıyor. Betanın bazı iyi yanları var ama çoğu kötü.

Betadan çıkıp iOS 17'ye geçmek için telefonu sıfırlamak oluyor galiba sadece, başka bildiğim yol yok. Böyle yaparsak düzelir mi?

Betadan nasıl çıkacağınızı bilmiyorum Apple destek gündüzleri aktif oluyor onlardan yardım alabilirsiniz ama tavsiyem geliştrici değilseniz beta kullanmayın çünkü betaya kayıt olurken onayladığınız sözleşmeler gereği Apple bir sorumluluk üstlenmiyor telefonunuz bir anda sıfırlansa bile Apple'a sorumluluk yükleyemezsiniz.

Şu an için beta sadece size - yazar telefonunuzu yorar ısındırır hatta çökmesini bile sağlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…