iPhone pil sağlığının düşmemesi için nasıl kullanılmalı?

AMDİslemci

Decapat
Daha fazla  
15 Pro Max için ekran süresi ne kadar alıyorsunuz arkadaşlar? Bir de pili en nasıl kullanmalıyız? Devir 300 92 pil sağlığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şarjınızı 20'nin altında tutmamaya çalışın. Günlük kullanımlarınıza göre belli saatlerde telefonu şarja takın örneğin 8'de işe gidiyorsunuz iş gereği telefonunuzun şarjı öğlene kadar 50ye düşüyor diyelim. Telefonunuzu 1-2 gibi şarja takın, eve gidene kadar idare etsin. Yatmadan önce de takarsınız sabah alır yine aynı döngüde kullanırsınız. Böylelikle cihazınız ona göre pili korumak amacıyla yer yer daha hızlı, yer yer daha yavaş şarj olacaktır.

Başka bir sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.

Pil korumayı açık tutun. Şarjı %20'den aşağı ve %80'den yukarı tutmak bataryayı çok yıpratır.

%20-%80 aralığını koruyunuz telefonu ısıya mağruz bırakmayınız oyun oynayıpta cıhazı yıpratmayacaksınız, zaten 2 sene içinde %75 80 olması normal tipik batarya 2 sene içinde performansını kaybeder.

Varsayılan ayarlarda devir 146 pil sağlığı %100 halen, 300 devirde %8 kayıp fazla değil mi?

Sorunuza gelecek olursak sürekli olarak şarja takmayın, pil bitmeye yakın %10 civarıda şarja takıp %100 yapabilirsiniz. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz, herhangi bir sorun yaşamazsınız. 2 yıl içinde %80 pil durumuna düşmesi normal bir kayıptır.

146 devir de bu şekilde kullanıyorum halen %100 pil sağlığım.

300 devirse 92 pil sağlığı gayet iyi gibi geldi bana çok hor kullanmamışsınız sanırım aynı şekil kullanmaya devam edebilirsiniz %20'nin aşağısına düşürmeden devam edebilirsiniz zaten düşmeye başlamış artık çok fazla koruyamazsınız gibi.

Varsayılan ayarlarda devir 146 pil sağlığı %100 halen, 300 devirde %8 kayıp fazla değil mi?

Sorunuza gelecek olursak sürekli olarak şarja takmayın, pil bitmeye yakın %10 civarıda şarja takıp %100 yapabilirsiniz. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz, herhangi bir sorun yaşamazsınız. 2 yıl içinde %80 pil durumuna düşmesi normal bir kayıptır.

146 devir de bu şekilde kullanıyorum halen %100 pil sağlığım.
100'den sonra hizli dusuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı