iPhone şarj kablosu kaliteli midir?

Ben de kabloda çakma kablo kullanıyorum bir sorun olmadı hiç şuana kadar. Adaptörü kaliteli bir şey kullanmak önemli.
Hocam adaptör orijinal sadece kablom bozuldu

Ben de kabloda çakma kablo kullanıyorum bir sorun olmadı hiç şu ana kadar. Adaptörü kaliteli bir şey kullanmak önemli.

Ama baktığıma göre mfi çipli kablolar daha kaliteliymiş bana önerebileceğiniz bir kablo var mı?

Şarj kablom bozuldu orijinal de gereksiz pahalı mfi kablolar iyi oluyormuş galiba bu kablo nasıldır?

MFI logolu kablolar, Apple'ın kendi standardına uygun kablolardır (kablobun içindeki esas iletkenlerin standardını kastediyorum...). Sizin Amazon'dan verdiğiniz örnekte MFI logosu gözükmüyor. Bunun orijinal ya da Apple'dan lisanslı bir kablo olması bu fiyata göre bana pek olası gözükmedi. Ayrıca bu kablonun telefona girecek tarafı artık Apple'ın iP15 ve sonrasında mecburen terk ettiği Lightning standardında. Yani sizde iP14 ya da daha eski bir iPhone olsa gerek. Ancak bu kablonun adaptöre girecek tarafı USB (=USB-A) değil ama USB-C tipi yeni tarz daha küçük ve çift yönlü takılabilen konektöre sahip. O zaman sizdeki şarj adaptörü çıkışının da USB-C soketli olması gerekir. Herhalde öyledir...

Durum böyle ise, kaliteli, sağlam (orijinal Apple kablolar gibi dış kabuğu daha üç günde parçalanmayan) bir kablo (ve hem de MFI lisanslı) almak istiyorsanız 500-600 TL bandında ürünler var. Bunlardan birisi Cellularline markalıdır (halen bizim piyasada artık zor bulunan Anker, Hama, Mophie, Belkin gibi markaların kabloları da MFI lisanslıdır...). Bu markayı büyük TeknoSA'larda (XXXtra olanlarda), çoğu Mediamart'larda, Genpa servis merkezlerinde bulabiliyorsunuz.

Yan sanayi (isterseniz çakma da deyiniz...) kablolarda kaliteli olanı da var, olmayanı da. Bunlar çoğunlukla şarj konusunda sıkıntı çıkarmıyor (olsa olsa biraz daha yavaş şarj ediyor) ama telefondan bilgisayara veri aktaracaksanız o zaman çoğu (hatta, hemen hepsi...) veri aktarmasını yapamıyor. (Tabi bilgisayarda USB-C girişi de yoksa veri aktaracak kablonun hem MFI logolu hem de USB-A konektörlü olması gerekir...)

ÖRNEK: CELLULARLINE Usb-C- Lightning 120cm Data ve Şarj Kablosu Beyaz Fiyat & Özellik | MediaMarkt

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı