Çözüldü iPhone SE2 Wi-Fi kopya ve düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kafkasoid

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
iPhone SE 2020 telefonumda WiFi kullanırken zaman zaman durma noktasında aşırı yavaş Wi-Fi sorunu yaşıyorum. Ağı unutup tekrar bağlanmaya çalıştığımda ise ağa bağlanamıyorum. Karşıma bu hata çıkıyor;

Ancak telefonu kapatıp açınca bağlanabiliyorum. Yine de Wi-Fi'ın altında "Güvenlik Zayıf" uyarısı çıkıyor. TP-Link 9970 model modemimde güvenlik ayarları otomatikte, Windows'ta ise böyle gözüküyor;

Bu Wi-Fi sorunumu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ağınızı WEP şifrelemeyle görüyor sanırım. WPA2 Kişisele alır mısınız modem ayarlarından? WEP kullanmaya çoğu modem artık izin vermez. Cihazınız eski mi? Bu arada WEP şifreleme hiçbir işinize yaramaz. Wİ-Fi'da alınabilecek maksimum hızı 54 Mbps olarak gösterir ancak daha da düşer bile. Dediğimi yapmanız size oldukça yarar getirir.
Ağınızı WEP şifrelemeyle görüyor sanırım. WPA2 Kişisele alır mısınız modem ayarlarından? WEP kullanmaya çoğu modem artık izin vermez. Cihazınız eski mi? Bu arada WEP şifreleme hiçbir işinize yaramaz. Wİ-Fi'da alınabilecek maksimum hızı 54 Mbps olarak gösterir ancak daha da düşer bile. Dediğimi yapmanız size oldukça yarar getirir.

Çözüm
Modem arayüzünden şifreleme otomatik ayarda ancak windowstan bakınca WPA2 AES gözüküyor. Bu ağımın WPA2 AES olduğunu göstermez mi?

Ağ kanalını farklı bir kanala getirmeyi deneyebilirsin. Varsa 5ghz ya da 2.5ghz ağlarına ayrı ayrı bağlanmayı dene.
Belirttiğim gibi modemim W9970, 5Ghz desteği yok. Ancak ağ kanalı için nasıl yapılacağını bilmiyorum otomatik olan ayara rastgele birini mi seçmem gerekiyor?

Ağınızda Mac filtering açık sanıyorum. Ya telefonun Mac adresini sisteme tanıtacaksınız ya da sistemi iptal edin.
Modem arayüzünde kablosuz MAC filtreleme devre dışı gözüküyor.

Hocam DNS’yi değiştirmeyi dener misiniz?
Google DNS kullanıyordum, Cloudflare ile değiştirdim. Güvenlik zayıf yazısı hala gitmedi ancak bağlantının sorunlu olup olmadığını görmek için bir süre kullanmam gerek.

Belirttiğim gibi modemim W9970, 5Ghz desteği yok. Ancak ağ kanalı için nasıl yapılacağını bilmiyorum otomatik olan ayara rastgele birini mi seçmem gerekiyor?
Eğer problem benim dediğim şeyle alakalı ise evet. Kafana göre bir tanesini dene. Sıkıntı çözülene kadar bunu uygulayabilirsin.

Modem arayüzünden şifreleme otomatik ayarda ancak windowstan bakınca WPA2 AES gözüküyor. Bu ağımın WPA2 AES olduğunu göstermez mi?
Şifreleme Otomatik kesinlikle kalmasın. Otomatik şifreleme mi olurmuş o da ayrı bir konu. WPA2 Personal (Kişisel) e alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…