iPhone SE3 güncellemesi yapılmalı mı?

847887

Picopat
iPhone SE3 kullanıcısıyım. Güncellemeden güncellemeye pil süresi değişiklik gösteriyor.
17.6.1 sürümünü kullanıyorum. Pil sabahtan akşama kadar Bluetooth açmadığım sürece yetiyor. 18.1 sürümü gelmiş. Güncelleme yapanlar memnun mu? Pil süreniz nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
14 Pro Max'de kullanıyorum oyun oynarken veya gündelik kullanırken bir sorun olmuyor daha önce XS'de düz 18 kullanmıştım onda da bir sorun olmuyordu pil oyunda iOS 16'da ve 17'de 2-2.5 saat civarı gidiyordu iOS 18'dede 2-2.5 saat gidiyordu fakat pil sağlığı %73 idi. Muhtemelen 1-2 saat erken bitmesi gibi şeyler olmaz maksimum 15 dakika erken biter.

iPhone SE3 kullanıcısıyım. Güncellemeden güncellemeye pil süresi değişiklik gösteriyor.
17.6.1 sürümünü kullanıyorum. Pil sabahtan akşama kadar Bluetooth açmadığım sürece yetiyor. 18.1 sürümü gelmiş. Güncelleme yapanlar memnun mu? Pil süreniz nasıl?

Bir kere gerçekçi olursak alemi cihan iOS 18 sürümü de gelse size iOS 17'deki ekran sürelerinizi veremeyecek. Kaldı ki güncelleme ile size hiçbir hayatınızı kolaylaştıran yenilik de gelmeyecek. Makyajlı denetim merkezi ve daha akıllı Siri dışında hiçbir numarası yok sizin için. Sizden neler götürecek peki? Kamera kaliteniz düşecek, pil sağlığınız daha hızla erimeye başlayacak, arka planda uygulama yenileyememe gibi durumlar da oluşmaya başlayacak çeşitli uygulamalarda. Yani sözün kısası size 1 verip sizden 5 alacak bir güncelleme sizin için. Telefonunuzu daha kullanmayı düşünüyor ve seviyorsanız telefon değiştirene kadar güncelleme yapmamalısınız artık SE3 için.

Oturmasını bekleyin hemen geçmeyin derim. 17.7’yi DFU mod ile kurun bir süre bekleyin.
DFU Mod adında bir şey olduğunu bilmiyordum. Şimdi googledan incelemeye başlayacağım teşekkür ederim.
Ekleme: Şimdi baktım dfu biliyormuşum. iTunnes'un bana hangi sürümü istiyorsun seçeneğini sunacağını hiç sanmıyorum. Muhtemelen doğrudan 18i kuracaktır.
14 Pro Max'de kullanıyorum oyun oynarken veya gündelik kullanırken bir sorun olmuyor daha önce XS'de düz 18 kullanmıştım onda da bir sorun olmuyordu pil oyunda iOS 16'da ve 17'de 2-2.5 saat civarı gidiyordu iOS 18'dede 2-2.5 saat gidiyordu fakat pil sağlığı %73 idi. Muhtemelen 1-2 saat erken bitmesi gibi şeyler olmaz maksimum 15 dakika erken biter.
Bahsettiğiniz modeller üst modeller. Pilleri daha büyük. Kıyas yapmak doğru olmayabilir ama bilgi için teşekkür ederim.
Bir kere gerçekçi olursak alemi cihan iOS 18 sürümü de gelse size iOS 17'deki ekran sürelerinizi veremeyecek. Kaldı ki güncelleme ile size hiçbir hayatınızı kolaylaştıran yenilik de gelmeyecek. Makyajlı denetim merkezi ve daha akıllı Siri dışında hiçbir numarası yok sizin için. Sizden neler götürecek peki? Kamera kaliteniz düşecek, pil sağlığınız daha hızla erimeye başlayacak, arka planda uygulama yenileyememe gibi durumlar da oluşmaya başlayacak çeşitli uygulamalarda. Yani sözün kısası size 1 verip sizden 5 alacak bir güncelleme sizin için. Telefonunuzu daha kullanmayı düşünüyor ve seviyorsanız telefon değiştirene kadar güncelleme yapmamalısınız artık SE3 için.
SE3 aslında eski değil 2022 yılında çıktı. A15 işlemcisi var. Güncelleme kamera kalitesini düşürdüğünü bilmiyordum. Güncellemenin önemi güvenlik önlemleri içeriyor olması. Sakıncalı sitelerde gezmiyorum ve doğrudan bir hackerın beni hedef alacağını da sanmam. Bu yüzden güvenlik endişesi duymam gerektiğini de sanmıyorum.

----------
iOS18 şikayetlerini inceledim
iPhone 13-14 kullanıcıların hepsi pilden şikayetçi
Kameradan şikayetçi olanlar var. Kastığını iddia eden küçük bir grup var.
Ama herkes pilden şikayetçi. Ben böyle devam edeceğim.
Belki 17.7 geçiş yaparım ama zor.

Son düzenleme:
-----
iOS18 şikayetlerini inceledim
iPhone 13-14 kullanıcıların hepsi pilden şikayetçi
Kameradan şikayetçi olanlar var. Kastığını iddia eden küçük bir grup var.
Ama herkes pilden şikayetçi. Ben böyle devam edeceğim.
Belki 17.7 geçiş yaparım ama zor.

En doğrusu. iOS 18'in 15 Pro üstü dışına bir olayı yok zaten.

Ya yarattıkları algı oydu. 15Pro'ya iOS 18 le yapay zeka getireceğiz. Fakat diğer cihazların yapay zekası olmayacak. E o zaman sen iOS18'i benim için üretmedin. Ben neden kurayım?

Kendilerince insanlara 16 serisini dayattılar. Mesela bayağı bayağı 14 Pro Max gibi canavar bir cihaza bile gelmedi, 14PM dediğimiz cihaz S22'nin Galaxy AI ile yapabildiklerinin Apple intelligence versiyonunu yapamayacak mı sanki. O kadar saçma bir karardı bu.

Wikipedia da A15 için yazılan cümle
Toplam 8 GB RAM alabilen bu işlemci neredeyse en yüksek konsol oyununu oynatacak güce sahiptir.
Dandik bir şeyden bahsetmiyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı