iPhone "Servis Yok" hatası

Kuroudo

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 4070Ti , Ryzen 5 5600x , 32GB DDR4 RipJaws RAM,
Meslek
Shinobi
Merhaba arkadaşlar annemin telefonu 5S geçen sabah kalktığında telefonunda servis yok yazısı çıkmış. O operatorün olduğu yerde, sonra telefoncuya götüreyim demiş. Neyse telefoncu demiş ki "bu 5S'lerin yazılımları eskidiği için ondan demiştir ben internetten araştırıp bir yazılım yükleyeceğim düzelmesse çöp olur demiş." Ben de ne alaka diye düşünüyorum kafamda yani çünkü 5S'ler Max 12.4.8 yazılımına güncelleniyor ve bir sıkıntı da olmuyor acaba başka bir yazılımdan mı bahsediyor anlayamadım. Sonra annem gidip adamdan 2. el bir iPhone 6 almış 1400 lira civarı bir şeye şimdi bu dediği yazılım olayına göre hem yazılımı düşük diyor 5S'e hem de onla aynı işlemciye sahip iPhone 6'yı veriyor yani iPhone 6'da maximum 12.4.8'e güncelleniyor. Ben dedim bu işte bir şeyler var. Bu arada bildiğime göre servis yok olayının 2 sebebi olması gerek ya telefondaki IMEI kodunun geçersiz kalması lazım ya da daha evvel o kodu gizlice kopyalayan başka bir telefoncu aynı kodlu bir tane daha yaptığında diğeri iptal oluyor bildiklerim bunlar. Biraz karışık oldu sanırım farkındayım ama annem telefoncuya şifresiyle beraber 5S'ini vermiş 6'da şu an bizde yedeklenmiş falan her şey aktarılmış ama 5S'de de hiçbir şey silinmemiş halde duruyor şu an adamın evinde mi nerede bilmiyorum yani ben tehlikeli böyle şeyler yabancılara şifrenle tüm bilgilerin içinde vermemelisin dedim anneme o da ne olacak telefoncu bir şey yapmaz diyor. Bu konuda buraya kadar okuyup bilgilendirme yapabilecek en azından düşünceklerini yazabilecek var mı çok kararsız kaldım cidden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı