iPhone Sıfırlamanın Zararı

Paranoyak olmaya gerek yok. Bellekler kullanılsın, sıfırlansın, tekrar kullanılsın diye yapılmıştır zaten. Sıfırlamak, silmek ve tekrar yazmaktır. Bunu yapmayacaksak biz niye telefon aldık, niye dosya depoluyoruz. Diğer arkadaşım: Kimsenin bin defa format atacak hali yoktur heralde Her telefonun birkaç seneden sonra donanımsal olarak yavaşlamasının sebebi de budur diye bir şey yok. Zaten telefondaki depolama birimlerinin okuma yazma değerleri ne ki? ''Telefonlarda SSD olmadığını size kim söyledi? SSD'ler, flash depolama modülleri, RAM'ler temel olarak aynı şekilde üretilen bileşenlerdir.'' O zaman ram=ssd olmalı niye farklı şekilde isimleri var. Ram yerine 120 gb ssd takalım. Biz Ssd yok deyince Hdd var demedik. Yukarıda paylaştığım gibi ssd ile diğerleri benzer ama aynı değildir. Nand flash ile yapılıyor diye ssd olmak zorunda değil.
 
Sıfırlamaktan zarar gelmez. Ancak sen haftada 1 telefonu sıfırlayacaksan kullanma en iyisi. Gerekli görüldüğünde sıfırlanması gerekir. Zaten zararı olsa bile bunu fark edemeyiz.
 
Ben yıllardır İPhone kullanıcısıyım ve bütün tanıtımları vs bugüne kadar kaçırmadım. Apple nin SSD bıraktığını da görmedim, saten arkadaşım yukarıda gereki açıklamayı yapmış. Ben bir JailBreak hastasıyım o olmadan telefon bana boş geliyor ve JB çıkmadan ben sürüm güncellemiyorum. Ayrıca Xcode kullandığım için bazen Xcode yazdığım bir Tweak sistem de çakışmaya yol açıyor ve ben nereden bakarsanız 1000 olmazsa bile, 500-600 kez yedekleme olmadan telefonu sıfırladığım zaman oluyor bir kod yüzün den. Telefonların yavaşlaması donanımsal değil yazılımsal, ben bunu İPhone böyle bilirim, diğer telefonlar da durum ne bilemem. Apple nin starijesi böyle çünkü.
 
Cevab
Cevabınız bilgilendirici kesinlikle. Bu arada telefonların yavaşlaması özellikle İPhone' da yazılımsal buna kesinlikle katılıyorum. Özellikle güncelleme olayı çok iyi bir yere değinmişsiniz. Telefonlara donanımsal olarak hiçbir etkide bulunmuyoruz. Yaptıklarımız tamamen yazılımsal. Helal olsun.

Sıfırlamaktan zarar gelmez. Ancak sen haftada 1 telefonu sıfırlayacaksan kullanma en iyisi. Gerekli görüldüğünde sıfırlanması gerekir. Zaten zararı olsa bile bunu fark edemeyiz.
Önem verip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Haftada bir sıfırlama gibi takıntım hiç yok. Hem de uğraşmayı sevmiyorum. Telefonum 8 aylık 2 kere sıfırladım sadece ondan başka sıfırlamadım.

Teknik terimler ile anlatmanız çok iyi olmuş. Zaten genel sorumun dışında başka sorularda oluştu. Sıfırlamak diye bir özellik varsa istediğin kadar sıfırlasan da normal sıfırlasan da herhangi bir zararı neden olsun ki böyle düşündüm bende aklıma bu yatıyor. Eğer yanlışsam düzeltin. Bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Hocam sıfırlayıp sanki yazdığım veri 2GB. SSD'lerin ömrü 10GB'da bitmiyorya. Sıfırlayın gitsin bişey olmaz.
 
Hocam sıfırlayıp sanki yazdığım veri 2GB. SSD'lerin ömrü 10GB'da bitmiyorya. Sıfırlayın gitsin bişey olmaz.
Nasıl yani hocam tam anlayamadım. Biraz detaylandırsanız çok iyi olur.
 
@TalhaMSI "temelde aynı şeydir." kullanım amacına yönelik farklılaştırılmış depolama modülleri. Flash yongaların adı SSD olmuş çıkmış konuda. Panik yapan arkadaşa da söylüyorum; sıfırlamaktan zarar gelmez. Depolama modülü aşınır mı evet aşınır. Fakat bu aşınma günlük kullanımda da oluyor. Her gün sıfırlamayacağına göre sorun olmaz.
@Sin0w Yazılımsal yavaşlama her sistemde olur, donanımsal yavaşlama da. Sıfır telefonla kullanılmış telefonu sıfırlayıp test yaparsan bunun olduğunu görürsün. Depolama modülü ilk günkü performansını veremez. Aynı şekilde işlemci silikonu da bir yerden sonra ilk performansını vermeyecektir.
@OTOFAJİ kısacası sıfırlayınca bir şey olmaz. Her donanımın bir ömrü vardır. 4-5 yıl olan depolama modülü performansı sıfırladın diye 2-3 yıl olmaz.
 
Ortak görüş telefonu sıfırlamak telefona herhangi bir zarar vermediğidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…