IPhone tavsiyesi

Bütçe
55000

Ryuguji Ken

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iPhone telefon almayı düşünüyorum bütçe 55k ama cebimede kalsın istiyorum.
Telefonu Türkiye cihazı alırsam 33K iPhone 13 alacağım ama yurt dışı alırsam 15promax falan almayı düşünüyorum. Toplam 30k civarı oluyor oda ve yanında iPhone 7 alıp kalan 4 ayı öyle kullanmayı düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz var mı? Her fikre açığım tavsiyeye ihtiyacım var.

Yurt dışı 16 Pro alın derim. Madem yurt dışına açıksınız, %103 vergi verip çok daha düşük, çağ dışı cihazları tercih etmeyin. Zaten eğer nisanda alırsanız hiç kapanma olmadan 16 ay kullanacaksınız ve ağustos 2026'da anca kapanacak cihazınız. Yurt dışı cihazlarda eğer alacağınız cihaz son model değilse toplama riski var. 15PM yerine de 16 Pro seçmeniz bu sebepten daha mantıklı.

Yurt dışı 16 Pro alın derim. Madem yurt dışına açıksınız, %103 vergi verip çok daha düşük, çağ dışı cihazları tercih etmeyin. Zaten eğer nisanda alırsanız hiç kapanma olmadan 16 ay kullanacaksınız ve ağustos 2026'da anca kapanacak cihazınız. Yurt dışı cihazlarda eğer alacağınız cihaz son model değilse toplama riski var. 15pm yerine de 16 Pro seçmeniz bu sebepten daha mantıklı.

Nisan'da alırsam nasıl 16 ay oluyor? Normalde 8 ay değil mi?

Ayrıca yurt dışına çıkma işi belli değil. Çıkarsam zaten kendim alırım ama çıkamazsam Türkiye'de satılan ucuz yurt dışı telefonlarını bir yoklayacağım.

Onun dışında hocam bir şey sormak istiyorum genel. Bu Sahibinden'de satılan çok düşük miktarlara telefonlar var onları almak mantıklı mı?(genelde telefoncular satıyor.)

Son düzenleme:

Ayrıca yurt dışına çıkma işi belli değil. Çıkarsam zaten kendim alırım ama çıkamazsam Türkiye'de satılan ucuz yurt dışı telefonlarını bir yoklayacağım.

Onun dışında hocam bir şey sormak istiyorum genel. Bu Sahibinden'de satılan çok düşük miktarlara telefonlar var onları almak mantıklı mı?(genelde telefoncular satıyor.)

Çift simli bir telefon alırsanız veya bir normal bir de e simli telefon alırsanız 8 ay kullanabilme hakkınız oluyor ve yılbaşında da kullanım süresi yenilendiği için 16 ay oluyor.

Hocam sahibinde satan esnaflar da yurt dışından ülkeye getirip satıyorlar. O sebepten kendiniz gidip alamazsanız bulunduğunuz ildeki esnaflardan yurt dışı telefon alabilirsiniz.

Hocam sahibinde satan esnaflar da yurt dışından ülkeye getirip satıyorlar. O sebepten kendiniz gidip alamazsanız bulunduğunuz ildeki esnaflardan yurt dışı telefon alabilirsiniz.

Güvenilir olur mu peki? Normalin altında satıyorlar çünkü.

Çift simli bir telefon alırsanız veya bir normal bir de e simli telefon alırsanız 8 ay kullanabilme hakkınız oluyor ve yılbaşında da kullanım süresi yenilendiği için 16 ay oluyor.

Bu her yıl yenileniyor değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı