iPhone telefonlarda düşük güç modu açılmalı mı?

Arkadaşlar merhaba. 15 Pro Max kullanıcısıyım. Telefonu %80 şarj sınırlı kullanıyorum. Düşük güç modunu açarsam eğer pil sağlığına bir zararı olur mu? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

11 kullanıyorum . %20 olunca düşük güç modunu açıyorum. Telefon şarjdayken kullanım sağlamıyorsan pil sağlığı sıkıntı yaşamıyor. Zaten düşük güç modu kullanımı minimum tutup enerjiyi tasarruf etmeyi sağlamak için kullanılır. Açıkken hatta tlf performansı bile düşer farkedersin. ( ilaveten 4 yıllık telefonumda %85 pil sağlığı )

Pil sağlığına zararı olmaz ancak cihazdan tam performans alamayabilirsin.

11 kullanıyorum. %20 olunca düşük güç modunu açıyorum. Telefon şarjdayken kullanım sağlamıyorsan pil sağlığı sıkıntı yaşamıyor. Zaten düşük güç modu kullanımı minimum tutup enerjiyi tasarruf etmeyi sağlamak için kullanılır. Açıkken hatta telefon performansı bile düşer fark edersin.

Gün içerisinde telefonla çok fazla oyun oynayan biri değilim. Genel olarak sosyal medyaya bakıyorum. Şarjı %80 sınır ile kullanıyorum. Ekran etkinken 5 saat 5 dakika. Ekran boştayken 31 dakika şarj tüketimi olmuş. Şarj ise şu an %58.

Akşam 21.00-22.00 arası şarj %20 altına düşüyor. Telefonu gece şarja takıp sabaha kadar bırakıyorum. Belirttiğim saatlerde şarja takmak istemiyorum genel olarak.

Bu mantıkla şarjın az tükeneceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Pilin tükenimi ekran ve parlaklıkla alakalı olan bir şey. Düşük güç modu gözlemlerime göre cihazı yavaşlatıyor ve performansını etkiler. Düşük güç modu uyarısı ile karşılaşmadığınız sürece açmayın.

Zararı olup olmama konusunda net bir deneyimim yok ama kimisi zararı olduğunu iddia ediyor. Yüksek model cihaza o kadar para verdikten sonra ben yarım saat fark edecek bir özelliği açmayı gerek görmüyorum yanlış buluyorum. Kullan hocam ya tam performans. Pilin eski olup yetmiyor olur, cihazın eski model olur anca o zaman. Şu an için açılması son derece mantıksız 13 ve üzeri her kullanıcı için bana göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı