iPhone vs Samsung

LeonArdaVinci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yakın zamanda telefon almayı düşünüyorum ama aklımda bir soru var. Bende halihazırda iPad Pro var ve iPhone alırsam eğer iPhone 15 alırım diye düşünüyorum Girişinden ötürü, iPad ve iPhone ikilisi ile bana getireceği ekosistem özellikleri neler var? Telefon olarak S24 Plus'ya da 25 Plus düşünüyorum çıktığı zaman ama aradaki donanım farkı çok yüksek, eğer iPhone alacaksam ekosistemde kullanacağım özelliklere değmesi lazım kullanan veya bilen biri varsa kullanışlı olan özellikleri sayabilirseniz çok güzel olur.

IPhone'un sizin açınızdan en iyi yanları ekosistemi olur. Saatinden tabletine MacBook'a kadar cihazların arasındaki bağlantıyı çok iyi sağlıyor kabul edilebilir.
Ancak Samsung'ta son zamanlarda çok iyi saatine birçok uygulamayı kurabilir istediğiniz gibi özelleştirilebilirsiniz. Eksi yanları Türkiye piyasasının 2.elde düşük olması satış için az kalıyor ama 7 yıl güncelleme alacak modeller barındırması telefonlarını uzun ömürlü yapıyor eskiyi getir yeniyi götür kampanyası da ekstra olur.

Git iki telefonu da dene hangisi daha çok hoşuna giderse onu al. Buradaki arkadaşlar iPhone kullanıyorsa iPhone, Samsung kullanıyorsa Samsung fanboyluğu yapıyor. Yok şu özellik yok bu özellik var falan filan, iki markanın da üst düzey telefonlarına bakıyorsun iki telefon da seni üzmez. Ama halihazırda bir iPad pron varken iPhone almak daha mantıklı olabilir. Ben S24 Ultra kullanıyorum ve IPhone'den iyi olduğu konular belli ekranı mükemmel derecede iyi dayanıklılığı çok daha üst seviye zaten batarya konusun da ve şarj hızı konusun da geçer gider. Ancak tasarımsal ve kamera konusun da ve en önemlisi uzun süreler boyunca bir gram kasması IPhone'yi öne çıkarıyor iPhone ve Samsung'un kameraları güzel ama sanki Samsung'da bir efekt varmış gibi geliyor iPhone renkleri daha doğru gösteriyor. Yani demek istediğim iki telefonda da yapmak istediğin her şeyi fazlasıyla yapacaksın sadece iPhone seni kısıtlıyor ve bu kişiden kişiye göre çok büyük bir eksi olabilir. Yani git iki telefonu da dene hangisi daha çok hoşuna giderse onu al biri 60Hz biri 120Hz. Ben tercihimi Pro model olmadığı sürece Samsung'tan yana kullanırdım.

Git iki telefonu da dene hangisi daha çok hoşuna giderse onu al. Buradaki arkadaşlar iPhone kullanıyorsa iPhone, Samsung kullanıyorsa Samsung fanboyluğu yapıyor. Yok şu özellik yok bu özellik var falan filan, iki markanın da üst düzey telefonlarına bakıyorsun iki telefon da seni üzmez. Ama halihazırda bir iPad pron varken iPhone almak daha mantıklı olabilir. Ben S24 Ultra kullanıyorum ve IPhone'den iyi olduğu konular belli ekranı mükemmel derecede iyi dayanıklılığı çok daha üst seviye zaten batarya konusun da ve şarj hızı konusun da geçer gider. Ancak tasarımsal ve kamera konusun da ve en önemlisi uzun süreler boyunca bir gram kasması IPhone'yi öne çıkarıyor iPhone ve Samsung'un kameraları güzel ama sanki Samsung'da bir efekt varmış gibi geliyor iPhone renkleri daha doğru gösteriyor. Yani demek istediğim iki telefonda da yapmak istediğin her şeyi fazlasıyla yapacaksın sadece iPhone seni kısıtlıyor ve bu kişiden kişiye göre çok büyük bir eksi olabilir. Yani git iki telefonu da dene hangisi daha çok hoşuna giderse onu al biri 60Hz biri 120Hz. Ben tercihimi Pro model olmadığı sürece Samsung'tan yana kullanırdım.
Hocam bende öyle düşünüyorum donanım olarak fark vardan kastım buydu ekranı ama dediğim gibi ekosistem muhabbeti bana ekstra ne getirir getirirse değecekse almak isterim şahsen.

Hocam bende öyle düşünüyorum donanım olarak fark vardan kastım buydu ekranı ama dediğim gibi ekosistem muhabbeti bana ekstra ne getirir getirirse değecekse almak isterim şahsen.
Bir şey getirmesinden kastı elinizin altında yapay zeka olur çoğu zaman fotoşop a ihtiyaç duymazsınız.

Çektiğin fotoğraflar anında ipadine geçecek armaların gözükecek projelerin varsa aynı şekil devam edilebilecek bir sürü özelliği aynı anda kullanabileceksin yani ve ben çok az şey saydım eminim ekosistemde çok çok şey vardır.

AirDrop gibi mesela iki cihaz ile beraber kullanabileceğim sadece Apple da olan özellikler.

Cihazları birbirine değdirerek bilgi aktarımı yapamazsınız. Belki ama Quick Share AirDrop ile aynı mantıkta çalışıyor. AirDrop'tan daha hızlı veri aktarımı video testlerinde görmüştüm. He derseniz ki milisaniye fark benim ne işime yarar. Apple yazılımda öne çıkıyor yazılım konusunda Cihaza otomasyon adamak gibi şeyler daha iyi bence.

Apple ekosisteminde uzun süre durmuş birisi olarak Apple ekosisteminin balon olduğunu düşünüyorum. Şuanda hala iyi kötü ekosistemdeyim fakat abartılacak hiçbir yanı yok. Sırf "ekosistem" için 60Hz telefon almayın, S24+ veya S25+ her türlü daha ağır gelecektir.

Kendimden örnek verirsem; ekosistem olayına çok takılan biri değilim, Telefonum iPhone 15 Pro Max, tabletim Galaxy Tab S9 Plus ve bu kombo tam benim kafama göre. Tableti laptop gibi aynen Windows kullanır gibi kullanıyorum, bu özgürlüğü iPad'de bulamazdım. Android tarafının bu esnekliği adeta hayat kurtarıyor, telefonda ise iPhone'un izole ama kusursuz deneyimi müthiş.

Tabii iPhone tarafında Pro modelden başka bir seçenek düşünülmemeli, hele ki Galaxy S24 Plus gibi bir alternatif varken. Bence her cihazda en iyisini seçmek mantıklı, ekosisteme bağlı kalmak için 60Hz ile kendime saygısızlık yapmazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı