iPhone X 1100 TL Olsa Alır Mıydınız?

1100 TL ye böyle donanım nerde bulucaklarsa almam diyenler. ☺ kendine has bir ekranı var. Huawei hala beceremedi şu ekranı.

Üretim-tüketim mevzusu bu bence. Şöyle düşünün Ülkemizde asgari ücret 6000 TL fakat ekmeğin fiyatı 100 TL. Diğer ülkelere bizim asgari ücretimiz 6000 TL diye söylersek herşey güllük gülistanlık karşılanabilir fakat tüketimi anlatsak işin gerçeğini anlayabilirler. Bu Amerika için de geçerli belki de onların tüketimi yani onlardaki ekmeğin suyun fiyatı onlara göre fazla haliyle böyle bir telefona pahalı demeleri gayet doğal. Yaşamadım gitmedim bilmiyorum. Yaşayan varsa oralarda bilgilendirirse bizde işin gerçeğini anlayabiliriz.

Değil 1100 TL 5 TL olsa dahi almam.

Yemin ederim o kadar samimiyetsiz o kadar saçma o kadar alışılagelmiş, basmakalıp bir cümle kurmuşsun ki midem bulandı.

Ulan bırak 1100 TL, iPhone X 2000 TL olsa hepimizden önce sıraya girecek, telefonu aldıktan sonra sabaha kadar telefonla oynayıp uykusuz kalacak adamsın. Bu saçmalıkları kes.

5 TL olsa almazmış. İş adamı olsaydım yemin ederim seni bir şekilde bulup 5 TL'ye sözleşme teklifi ile o telefonu sana sunup sana tükürdüğünü öyle bir yalatırdım ki içimin yağları erirdi.

1400 Dolar mağaşım olsa almazdım. 1100 Doları taksitle dahi olsa vermezdim. Asgari ücretli için her ülkede lüks yaşamaya çalışmak çok zor.
ABD'de asgari ücrete çalışan 1000 kişinin 960 tanesinde otomobil var. İtalya'da 800, Fransa'da 640 civarlarında bu rakamlar. Türkiye'de ise sadece 50. Son cümlenizi bir daha düşünün derim.

Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun? İstersem bedavaya almam sen kimsin? Saçma geldiyse ötede zırla benim sinirlerimi çıkarma. Leş ötesi bir telefon üstüne seni verseler sözleşmeyle yinede kabul etmem. Kullandığım telefonla gayet mutluyum. İşine bak.

Asgari ücretle İPhone 7 Plus alan tanıdığım var benim. Operatör taksidi ve koruma paketi de alıp bir araba parası borçlanmıştı kendisi. Benim bakacak ailem olmamasına ve onunla neredeyse öğrenci halimde aynı gelire sahip olmama rağmen gidip SE almıştım aynı dönemde. 2000 TL bile çok zoruma gitmişti ama genel olarak fiyatlar kimsenin umrumda değil. Kendisini bir an zengin hissettirsin yeter kafasındalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…