Çözüldü iPhone XR nasıl şarj edilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

azizkaratas

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, yeni bir iPhone XR aldım ve pil ömrünü hemen tüketmek istemiyorum. Birkaç araştırma yaptım telefonun şarjı %20 olduğunda tak, %80 olduğunda çek diyenler; bir zararı yok, kafana göre takıl diyenler; %0'a düşürme ömrü kısalır diyenler... Yani herkes bu konuda bir fikre sahip fakat kim doğru kim yanlış anlayamıyorum. Konu hakkında bilgisi olan, yardım edebilecek arkadaşları bekliyorum.

Keyfinize göre.

Genel olarak:
  • Pil %20 altına düşmesin.
  • Pil %80 üzerine gerekmedikçe çıkmasın. Özellikle uzun süre %80-100 aralığında kullanılmadan duracaksa. Uzun yolculuklarda tabii ki mecburiyetten şarj edebilirsiniz.
  • Telefonu kullanırken şarj etmemelisiniz. Isınma bataryaya kötü yönde etki ediyor.
Başka pek dikkat etmeniz gereken bir şey yok.

%80 üstüne neden çıkılmamalı? Ben hep %100 olunca çekiyorum normalde daha sağlıklı olucağını düşündüğüm için ama.

Ne eksik ne fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…