iPhone XS Max cihazda internet yavaş

MemOBeydO001

Kilopat
Telefonum ile Wi-Fi ağına bağlandığımda hız testi uyguladım 20 Mbps bilgisayardan ölçünce (kablolu bağlantı) 70Mbps zaten internetim de 70Mbps. Şöyle ki telefondan kullanırken internetim aşırı yavaş. Instagram keşfet olsun YouTube videoları olsun zar zor izliyorum. Yüksek ihtimal telefonda sorun var ve ne yapacağımı bilmiyorum. Öneriniz nedir, ne yapmam gerekiyor?

Ne zamandan beridir oluyor sorun?

Vallahi kanki şu son 1 aydır yaşıyorum. Bilgisayarda hiçbir sıkıntı yok telefondan Wi-Fi'de bayağı sorun yaşıyorum Ev'de mobil veri kullanmak zorunda kalıyorum.

Şu an ülkedeki olaylardan dolayı genel bir yavaşlık var zaten sosyal medyada.

Sadece sosyal medya değil hacı YouTube'da video izlerken belirli oyunlar olsun devamlı ms yüksek oluyor ve yavaş yüklenmelere sebep oluyor bu durum.

Benzer durum benimde başıma gelmişti. 2 sene önce iPhone SE 2020 cihazımda durduk yere Wi-Fi bağlantısında kesilmeler, kopmalar ve bazen hiçbir ağı göremediğim zamanlar yaşıyordum. Garanti kapsamı dahilinde servise götürdüğümde cihazda herhangi bir sorun olmadığını belirtip sıfır iOS yazılımı kurduklarını söylediler. Cihaz geri geldikten sonra bir süre daha problemi yaşamadım ancak belirli bir zaman sonra tekrar aynı durumla mücadele ettim. Birkaç ay sonra da cihazımı iPhone 13 ile değiştirdim.
Buradan benim ve sizin tecrübelerinizle yola çıkaraktan cihazınızın yaşı dolayısıyla da donanımsal bir arıza olduğunu düşünüyorum ancak bu konuda tam kanıya varmadan önce birtakım testler yapabiliriz.
Cihazınızda ayarlara girin. Sonrasında genel sekmesine tıklayıp aşağıdaki "iPhone'u aktar veya sıfırla" sekmesine girin. Sıfırla dedikten sonra "Ağ Ayarlarını Sıfırla" tuşuna basın. Bu işlem cihazınızdaki sadece ağ ayarlarını sıfırlar. Bu işlemde bütün kayıtlı Wi-Fi ağları silinecektir. Bu yüzden sıfırlamadan önce hatırlamanız gereken Wi-Fi şifreleri varsa not etmekte fayda var. Belki bu size bir çözüm olabilir. Eğer ki olmazsa cihazınızı komple sıfırlamakta fayda bulabilirsiniz. Hala daha bir çözüm olmazsa bir Apple yetkili servisiyle görüşmek mantıklı olabilir. Tam bilgim olmamakla beraber cihazınızın sürümünü düşürmek de belki bir fayda sağlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…