iPhone XS OLED yanığı ne zaman olur?

scnt25

Hectopat
Merhaba,

iPhone XS sahibiyim ve cihazda açık tema kullanıyorum. Otomatik parlaklık açık durumda. Ayrıca True Tone aktif.

Genelde 1-2 en fazla 3 saat WhatsApp, Instagram gibi platformlarda dolaşıyorum.

Bugün bir makale okurken gördüm ve hassas gibi cümlelere şahit oldum.

Sorum şu: Bu şekilde kullanmaya devam edersem OLED yanığı oluşma ihtimali nedir? Bu kullanım şeklinin ekrana zararı olur mu?

Aynı görselin arkada uzun süre açık kalmasından kastınız nedir? Sayısal veri yani saat süresi verebilir misiniz?

Olmayacağını düşünüyorum. Koyu tema öneririm.
Bu zamana kadar koyu tema kullanıyordum biraz değişiklik yapmak istedim.

@Erenk1905 sizin konu hakkındaki fikrinizi de alabilir miyim?

Son düzenleme:
OLED yanığı eğer ekranınızı sürekli olarak en yüksek parlaklıkta kullanırsanız ve böyle saatlerce ekran açık kalırsa oluşuyor. Misal uzun yolda telefonunu navigasyon için saatlerce yüksek parlaklıkta açık bırakan kişilerin cihazlarında bu problem sıklıkla görülebiliyor. Kendimden biliyorum şu an kullandığım 12 Pro'da Wi-Fi simgesi, şebeke çubuğu ve saat gibi öğelerin olduğu yerler yanmış durumda.

Günümüz de bu probleme çözüm olarak bu ekranda sabit duran statik simgeleri sizin anlamayacağınız şekilde sürekli 1 piksel kaydırıyor yazılım. Ancak yine de yaşanıyor mu? Evet.

Şu an ki kullanımız da bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ekranınızı asla en yüksek parlaklıkta saatlerce açık tutmayın ve otomatik kilidi 30 saniye olarak ayarlayın. Böylece yaşanma ihtimalini azaltmış olursunuz.

Aynı görselin arkada uzun süre açık kalmasından kastınız nedir? Sayısal veri yani saat süresi verebilir misiniz?
Yani sürekli telefon değiştiren birisi değilim. Önceki telefonumda 3-4 sene sonra meydana gelmişti. Ama akıllı saatim var mesela, mekanik saat modunda sürekli açık olarak bırakıyordum bir de sıcak bir yerde yaşıyorum 6 ayda yanık oluşmuştu.
Bu zamana kadar koyu tema kullanıyordum biraz değişiklik yapmak istedim.
Yani kullanabilirsiniz tabi ama ömrünü kısaltır düşük parlaklıkta kullanın.

OLED yanığı cihazı yüzde yüz parlaklıkla uzun süre kullandığında oluşan olumsuz bir unsurdur. AMOLED ve OLED ekranlar yüzde yüz parlaklıkla hem göz sağlığı hem de ekran yanması olmaması için uzun süre kullanılmamalı.

Yanık olayı yanlış bilmiyorsam sadece AMOLED ekranlarda oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…