iPhone XS pil sağlığı

Daha fazla  
Merhabalar, telefonumu 6 ay önce aldım fakat bazı sorunlar var. Mesela 6 ayda pil sağlığının %94’e düşmesi ve gece hücresel veriden video izlerken 30 dakikada sadece %1 şarj düşmesi ama gündüz hücresel veriden 30 dakika civarı video izlerken (bu arada her iki durumda da ekran parlaklığı %30-35 civarında) %5-6 gitmesi gibi. Aslında hoparlörün birinden de ses gelmiyor onun için gidecektim ama bu virüs falan ortağa çıkınca arada kaynadı. Bahsettiğim durumlar normal mi ve bunun için telefon değişimi yapılabilir mi?

Tamir edilemez ise telefon değişimi yapılır.
Düzenli şarj etmiyorsan pil sağlığı normal. Zaten %80 altına düşmeden garantiye girmiyor ve 500 şarj döngüsünü geçmemiş olması gerekiyor.

İPhone XS kullanıcısıyım. Telefonu 16 Ocak 2020’de aldım, 6 aydan fazla süredir kullanıyorum. Şu an pil sağlığı %96’da. Parlaklığı her zaman %100’de kullanırım ve bataryayla ilgili herhangi bir problem yaşamadım. Telefonu şarj ederken batarya sağlığını koruman gerekiyor. En sağlıklı şarj %40’la %80 arasında olur. Hiçbir zaman telefonun şarjını tamamen bitirip kapanmasına neden olma. Zira batarya için en zararlı durum bu. Tam kapasite şarj etmemeye çalış.
Telefonu aldığımdan beri Apple 30W adaptör kullanıyorum. Orijinal adaptörünü hiç kullanmadım. Bu telefonu kutudan çıkan 5W adaptörle şarj ediyorsan eziyet çekiyorsun.

Bahsettiğin sorunlar Nikel alaşımlı pillerde olan sorunlar, Li-Po pillerde ne zaman şarj ettiğinin önemi yok

Bahsettiğin sorunlar Nikel alaşımlı pillerde olan sorunlar, Li-Po pillerde ne zaman şarj ettiğinin önemi yok

Her dolumda telefonun şarjını tamamen bitirip gece 8 - 10 saat şarjda bırakabilirsin. Ben bu şekilde kullanıyorum ve telefonumun bataryası çevremdeki iPhone kullanıcılarının hepsinden daha iyi durumda. Bahsettiğim önlemlerin iPhone bataryası için önemi yoksa kullandığım telefon tesadüfen çoğu muadillerinden iyi durumda ve tüm teknoloji siteler, iPhone forumları yalan söylüyor. Beni aydınlattığın için teşekkürler (!)

Son düzenleme:
Li-Po pillerin bir Life Cycle vardır, ne zaman taktığın veya şarjda ne kadar tuttuğun önemsiz.

Bende parlaklık değişkenlik gösteriyor, genellikle %50-60 civarında. Hiçbir zaman şarjını tam olarak bitirip kapanmasına sebep olmadım. 10W iPad adaptörü ile %100 şarj olana kadar ediyorum. Bundan sonra %80’i geçirmemeye çalışırım. Teşekkür ederim öneriniz için. Yapmam gereken ekstra birşey varsa lütfen belirtin.

Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı üzerinden “İyileştirilmiş Pil Şarjı” seçeneğini aktif edebilirsiniz. Pil sağlığını korumak için şarjdayken %80 şarj dolumunun üstüne çıkmasını önlemeye yarıyor. (%80’den sonra dolumu yavaşlatıyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…