fanboyluk yapmaya gerek yok ama hocam hiç iPhone kullandınız mı hayatınızda mekrak ediyorum açıkçası. Senelerce Android kullandım; Note8, mi5 prime Note9 gibi sıralayabiliriz. Yüzlerde Rom sayısız Root işlemi yaptım. Androidten gördüklerimi hemen kısaca anlatıyorum.
Telefonu aldığında muhtemelen 6 7 ay sonra arayüzde donma ve takılmalar başlar özellikle yüksek GB bir model aldıysan veya sd kart takıp birşeyler yüklediysen vay haline
Zamanla telefonun arayüzü o kadar banel ve rahatsız edici geliyor ki sanki senin istediğin gibi hiçbir zaman olmuyormuş gibi geliyor. Sayısız widget ve uygulama düzenleme seçeneklerine rağmen.
Çağreyi Google play storede alıyorsun bir ton tema yazı fontu falan seçiyorsun 2 ay sonra bayıyor
zamanla ihtiyacın varmış gibi aldığın o süper işlemcili devasa ramli telefon gereksiz geliyor ki yaşadığım duygular bunlar
Daha sonra bende senin gibi söylenirken iPhone 6 bedavadan elime geçmiş oldu ve bende deneyimledim. Bu sayede aslında ne kadar yanıldığımı anlayıp gidip iPhone 7 aldım. Onu bir süre kullandıktan sonra da gidip XR aldım.
Dedikilerine gelince elimdeki telefon XR olduğu İçin konuşuyorum diğerlerini deneyimlemedim.
Hızlı şarj adaptörü çıkmıyor bu kötü bir şey ama dünyanın sonu değil neden mi? Çünkü telefonun şarjı sana yetiyor. Sabah 8 akşam 12 gibi eve geliyorum yaklaşık 15 saat hiç şarja takmıyorum. Gün içerisinde whatsapp İnstagram Twitter YouTube gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyorum. Arada da mobil oyunlar oynuyorum örneğin Pubg gibi.
Kalem gibi ekstra aksesuarlar çıkmıyor demişsin ama buna da gerek olduğunu düşünmüyorum. Şu anda 7. Nesil iPad üzerinden yazıyorum ve kaleme herhangi bir ihtiyacım bulunmuyor. Kalem kullananlar genelde çizim yapan insanlar olduğu için zaten benim kullandığım tableti almazlar ama iPad Pro alırlar onu alan da zaten kalemini dert etmez çünkü verdiğin para çoğunlukla donanıma değil yazılıma gidiyor
Uzun lafın kısası gidio bir android telefona veya tablete 4000 5000 lira bayılıp 2 sene içinde ne güncelleme desteği nede başka birşey kalmayınca paramın çöp oluşunu izlemek yerine 7000 lira verip telefonu alırım en azından en son çıkan piyasadaki 3 kameralı telefonların video çekerken lensler arası geçişinin kasıntılı olmaları keyifle izlerim.
Hayatında bir kere DSLR ile RAW foto çekmeyip, bunu PS'te işlemeyip sözde fotoğraf guruluğu yapanların Faruk'a laf etmeleri veya android fanatikliğinden sırf laf sokmak için konuya dahil olup içeriği boş cümleler kurması da bir garip...
Fanboymuş. Çoğunuzun yaşı kadar telefon değiştirip (iOS & Android) incelemiş adam. 360p'de 2 video izleyip bu telefonları deneyimlemeden konuşan bilgi fukaralarına tavsiyem de hint gurusu olmaları...
Tüm gününü kaliteli içerik çıkarmak için harca, sonra biri çıkıp görüşleri gerçek değil desin.
Sen kutu açıp, 3-4 tane fotoğraf çekip sözde inceleme yapan kanalları izlemeye devam edebilirsin. Normalde konu hortlatmam ama böylelerini görünce yapmak zorunda kalıyorum.
Tüm gününü kaliteli içerik çıkarmak için harca, sonra biri çıkıp görüşleri gerçek değil desin.
Sen kutu açıp, 3-4 tane fotoğraf çekip sözde inceleme yapan kanalları izlemeye devam edebilirsin. Normalde konu hortlatmam ama böylelerini görünce yapmak zorunda kalıyorum.