IPhone'a yan sanayi pil takılmalı mı?

Linux23

Centipat
Merhaba. iPhone SE 2'nin batarya sağlığı %72'ye düştü ve bazı durumlarda yetersiz kalmaya başladı. Apple servis uygulaması 3000TL istiyor. Yan sanayi pil taktırmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bazı yorumlarda ekran sararma gibi sorunların oluşabileceği yazıyordu. Telefon tamircisine sorduğumda 700TL'ye değişimi yapacağını söyledi. Yan sanayiyle değişim yapılmalı mı yoksa bu pille bir süre daha mı devam edilmeli?

Merhaba. iPhone SE 2'nin batarya sağlığı %72'ye düştü ve bazı durumlarda yetersiz kalmaya başladı. Apple servis uygulaması 3000TL istiyor. Yan sanayi pil taktırmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bazı yorumlarda ekran sararma gibi sorunların oluşabileceği yazıyordu. Telefon tamircisine sorduğumda 700TL'ye değişimi yapacağını söyledi. Yan sanayiyle değişim yapılmalı mı yoksa bu pille bir süre daha mı devam edilmeli?
Yan sanayi kullanma bir süre daha sık dişini.

Hiç bir mantıklı tarafı yok hani yan sanayi fiyat servisin istediğinin çok altında olsa yine belki bir ihtimal düşünebilirdin ama şuan bence sabret ve orjinal taktır servise verip.

Telefon tamircisinin taktıracağını bataryayı sor; Deji, Woyax gibi markalar ise taktırabilirsin. Ama üstünde Apple logolu veya markası bilinmedik batarya ise taktırma. Bu dediğim batarya markalarından birini al ya kendin taktır ya da telefoncuya taktır. Telefoncuya taktırmak ayıp olacaktır diye düşünebilirsin ama öbür türlü telefonuna bunlardan da kalitesiz batarya takılacak. Benim de %70 pil sağlıklı iPhone 6S'im vardı, Deji Max batarya taktırdım taktırdıktan sonra aralıksız 3-4 saat PUBG Mobile oynadığımda batarya anca bitiyordu. Bu süre 1.5-2 sene sonra 2 saate düştü. Yani taktırcağın batarya uzun süre idare edecektir diye düşünüyorum, bundan yaklaşık 2 sene önce taktırdım bataryayı. Sosyal medya kullanırsan 4 saat gider oyunda da dediğim gibi 2 saat, oyuna göre 3'e kadar çıkabilir.

Woyax kullanabilirsin. Ekran sürem gayet iyiydi benim SE 2 ile kullandığım zamanlar. Bilindik bir üreticiden alırsan hiçbir şey olmaz. Ekranında sararma falan da olmaz artı olarak telefonun eski zaten orijinal pil almana değmez.

Yan sanayi kullanma bir süre daha sık dişini.

Bir süre sık dişini dediğin telefonun zaten 1821 mAh pili var adamın da sağlığı 72. tabii ki pil değiştirmek zorunda.

Woyax kullanabilirsin. Ekran sürem gayet iyiydi benim SE 2 ile kullandığım zamanlar. Bilindik bir üreticiden alırsan hiçbir şey olmaz. Ekranında sararma falan da olmaz artı olarak telefonun eski zaten orijinal pil almana değmez.

Bir süre sık dişini dediğin telefonun zaten 1821 mAh pili var adamın da sağlığı 72. tabii ki pil değiştirmek zorunda.

Yan sanayi kullansın 2,3 ay sonra görürüm ben o telefonu.

Şans işi falan yok markaya göre Deji, Woyax alacaksa okey ama gidip de çöp yan sanayi alacaksa almasın daha iyi.

Kaç bin liralık kulaklık aldım 1 haftaya bozuldu, 4 sene önce A101'den 15 liraya kulaklık aldım çamaşır makinesinde yıkandı halen çalışıyor 😀 1 haftaya bozulan kulaklık durduk yere bozuldu bu arada, gece kullandım masama koydum sabah uyandığımda çalışmıyordu. Aynı şekilde orijinal Samsung şarj kablom 2 aya kablo ucu soyuldu ve koptu. Ama yine şok'tan aldığım şarj kablom 5 sene oldu çalışıyor ve sorun yaşamadım. Bir sürü örnek verebilirim bu şekilde, 1 gardrop dolusu elektronik cihazım var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı