Arkadaşlar merhaba iPhone SE 2020 model bir telefonum var. Telefonla normal aramada karşıya sesim bazen gidiyor bazen kısık bazen hiç gitmiyor. WhatsApp üzerinden sorunsuz konuşabiliyorum. Bunun sebebi nedir? VoLTE ve Wi-Fi arama servisleri kapalı. Mikrofonda sorun olmadığı belli ve ne olduğunu merak ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Whatsapp üzerinden konuşurken genelde kamera mikrofonu kullanılır, ahize mikrofonunda performans düşüşü var demek ki. Slotu nazikçe temizleyip tekrar deneyelim.
Arkadaşlar merhaba iPhone SE 2020 model bir telefonum var. Telefonla normal aramada karşıya sesim bazen gidiyor bazen kısık bazen hiç gitmiyor. WhatsApp üzerinden sorunsuz konuşabiliyorum. Bunun sebebi nedir? VoLTE ve Wi-Fi arama servisleri kapalı. Mikrofonda sorun olmadığı belli ve ne olduğunu merak ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
WhatsApp üzerinden konuşurken genelde kamera mikrofonu kullanılır, ahize mikrofonunda performans düşüşü var demek ki. Slotu nazikçe temizleyip tekrar deneyelim.
Ahizede zaten mikrofon var, bir de ahize mikrofonu var. Aynı şey değiller. Diğer türlü kimse telefonla konuşamazdı. Telefonu kulağa götürdüğünüz zaman sesi yakalayan telefonun altındaki mikrofona ahize mikrofonu denir. Ahizede sesin geldiği yere gizlenmiş, karşıdan gelen sesi yakalayan mikrofona ise kulak mikrofonu denir.
Velhasıl, siz alt kısımdakini temizleyeceksiniz. Kulağa götürünce alttaki çalışır. Bu mikrofonlar kombine çalışmazlar, sıralı çalışırlar bu yüzden sadece operatör aramalarında performans düşüşü yaşıyorsunuz.