iPhone'dan Note 9'a geçilir mi?

Mernax_

Decapat
Şu an iPhone 6 kullanıyorum ve önümüzdeki günlerde telefonumu bir sebepten ötürü değiştireceğim. Samsung Note 9 hoşuma giden bir telefon ama androide geçmek konusunda tereddütlerim var. Yaklaşık 3 yıldır iPhone kullanıyorum ve açıkçası yeni modellerinde özellikle arayüzde çok bir değişiklik göremedeğim için iPhone X'e geçmeyi başta düşünmüyordum ama şuan o da beni cezbediyor. Sizce Note 9'a geçiyim mi yoksa iOS'dan devam mı edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz note9 alabilecek nitelikte ise bir ay daha bekleyip yeni çıkan 3 yeni iPhone modelinden birini alabilirsiniz. Bu yıl bomba olacak gibi duruyor.

Gözünüzü seveyim reklamlara kanmayın artık ya 8000TL'lik Note 9 ile 4000TL'lik S9 aynı telefonlar aradaki tek fark pil ve kalem.

Samsung gibi cihazların yazılım desteği 2 yılda kesiliyor. Android düşünüyorsanız stock arayüzlere yakın modelleri tercih etmeye çalışın, daha akıcı oluyorlar.
Benim önerim @rtakak gibi yeni iPhone modellerini ve yıl sonunda tanıtılacak Android amiral gemilerini beklemeniz yönünde.

Android gibi stabil olmayan bir sistemli telefona o kadar para şahsi olarak vermem. Çevrende Android telefon kullanan varsa kullanışlılığını anlayabilirsin. Note 9 da alsan o Instagram uygulaması çökecek.

Android telefonların değerini çabuk kaybettiğini de belirtmek isterim.

Iphone X almanı öneririm. Beklersen de XS, XS Plus ve 9 modeli çıkacak. Ülkemizdeki satış fiyatı kur ve vergilerden dolayı en ucuz olan Iphone 9 bile 10 bin civarında olacak. Buna göre düşünebilirsin.

Note 5'ten sonra telefon almamaya karar verdim. Arıza yapar da almam gerekirse Note Fan Edition'u alacağım ya da Huawei, Xiaomi gibi bir F/P telefonu alırım. Hiçbir güç bana bir telefona 4-8 bin TL aralığında bir para verdiremez. Ne o anasını satayım sistem mi topluyoruz?

Eğer telefon, işin gereği her şeyin değilse kesinlikle daha uygun bir şeyler bakmanı öneririm. İlle de satın alacağım diyorsan sağlam bir Android cihaz almanı tavsiye ederim. Stabilite adı altında esarete mahkum ve enayi olmamak lazım

Apple'ın tablet ve laptopları parasını hak ediyor. Çünkü çok iyi iş görüyorlar fakat telefon konusunda aynı düşüncede değilim. Soruna gelecek olursak da performans olarak Note 9 harika bir cihaz fakat senin ne beklediğin de önemli. Mesela telefonda ne gibi işlemler yapıyorsun ve hedefin nedir?

Son düzenleme:

Bu cevabı bekliyordum. O Instagram uygulamasının çökmesi hele, sinir krizi.

Yeni iPhone modellerini bekleyin yine de ama fiyatlar bariz. XS Max (Plus) modeli 15.000 TL olacak diye söylentiler dolanıyor.

Herkes Samsung tarafında düşük güç modunda iken telefonun çok fazla kastığını söylüyor. Samsung kullanan arkadaşlarımdan duyuyorum bunları. S9'da bile bunları yaşamak, hoş bir durum değil açıkçası.

Benim bu konuya kanımca açıklamam var; Samsung arayüze gerçekten önem veriyor bu bariz bir şey. Animasyonları falan oldukça iyi ve güzel görünmekte. Bende Samsung'un işi abarttığını düşünüyorum. Böylece sistem, arayüz yüzünden bir türlü rahata kavuşamıyor.

Youtube'dan izleyecek olduğunuz testlerde de Xiaomi bu yüzden kazanıyor. Sade ve basit bir arayüzü olduğundan, sistem zorlanmadan çalışabiliyor. Tamam sen yine arayüzünü yap, lakin optimizasyonun olmadığı yerde sıkıntı büyüktür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…