Bir iPhone kullanıcısı olarak IPhone'lar arasında çok fazla fark olmadığını sizlere söyleyebilirim.
12-13-14-15 serilerine baktığımızda tasarımı bir kenara bırakıp epey sitesinden tüm özelliklerini karşılaştırdığımızda hepsinin arasında en büyük gözle görülür değişim 12 ile 15 arasında tek değişeni ise sadece bataryanın iyileştirilmesi ve müzik oynatmanın 60saatten 80e çıkması 13-14'te 75 saat hatırladığım kadarıyla onun dışında pek bir fark yok şu an ben bir 12 kullanıcısı olarak telefonu ilk günkü gibi aynı performansla kullanıyorum ve bu telefon hala bir amiral gemisi çünkü telefonların artık daha fazla bir gelişiminin olması zor.
Şu sıralar iPhone almayı düşünen varsa bence en mantıklısı iPhone güncellemelerini düşünürsek yine bataryayı çok önemsiyorsanız iPhone 13tür ama güncelleme önemli değil hatta hala iPhone XR güncelleme alıyor diyorsanız ve zaten hızlı şarj desteği zart zurtu var gerek yok diyorsanız iPhone 12 bence alınır hala benim 3. yılım iPhone 12 ile hatta benimki mini batarya 2200 mAh biraz sıkıntı ama harbiden yetiyor 3 yıl daha kullanırım başına bir şey gelmezse o zamanda iPhone 15'ler ucuzlar iPhone 18-19 çıktığında 15e geçerim. 6-7 yıl bence IPhone'lar kullanılır benimki mini normali bozulma falan olmadığı takdirde 8-9 yıl kullanılır.
Hala iPhone 6-7 kullananlar var ve bu telefonların 2. elleri 1.500 TL altında değil hala demek istediğim uzun vade canavarı iPhone'dur.