iPhonelarınızın pil sağlığı yüzde kaç?

frukoin

Megapat
Ocak ayının 11'inden beri iPhone SE (2020) kullanıyorum. Şarjımı %20'nin altına düşürmemeye çalıştım. Telefonu şarja taktığımda da %85 civarı gördüğümde gücü kestim. Bugüne kadar aşağı yukarı 4 ay olmuş ve pil sağlığım %100. Sizde durumlar nasıl? Hangi iPhone'u ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve pil sağlığınız ne kadar kaldı?

Deji markalı 6-8 ay önce taktırmıştım %100. iPhone 7 Plus. Bataryanızı uzun süre kullanmak istiyorsanız, cihazınızı seyahat etmeyecekseniz %80 üstünde şarj etmeyin ve %30 altına düşürmeyin.

Deji markalı 6-8 ay önce taktırmıştım %100. iPhone 7 Plus. Söylemeden de geçemeyeceğim cihazınızı seyahat etmeyecekseniz %80 üstünde şarj etmeyin ve %30 altına düşürmeyin.
Peki bu Android içinde geçerli mi? Mesela Samsung marka telefonlar için.

%85 ama aslında %87. 1 aydır kullanıyorum, hiç dikkat etmiyorum şarj etmeye ama hala aynı. Ben EasyCep üzerinden yenilenmiş telefon olarak aldım, şu ana kadar ne kadar şarj edildiği gözüküyor.
Pil ömrü.png
Pil ömrü 2.jpeg

@Quantum9
Dediklerim Lityum-İyon kullanan her bataryada geçerlidir. Telefon olmasına gerek yok. Bataryanızın ömrünü uzatır. Reddit'te Teslası'na bile böyle yapan insanlar var. Şehir dışına çıkmayacaklarsa %80 üzerine doldurmuyorlar arabayı % 30 altına düşürmemeye çalışıyorlar.

4 yıldır iPhone 7 kullanıyorum, saglik %82. Pil sagligini korumak için herhangi bir onlem almadim.

Apple'ın iOS 13 ve iOS 14 ile pile müdahale ettiğini düşünüyorum. Pil sağlığını sürekli sabit tutuyor, düşmesini engelliyor. Büyük güncellemeler geldiğinde iTunes üzerinden temiz kurulum yaptığımda pil sağlığının kaç defa arttığına şahit oldum özellikle iOS 13 üzerinde. Pil sağlığı %88'den %91'e çıkmıştı bir kere :) Pil masrafından kaçmaya başladılar ve bu şekilde bir çözüm buldular. Yoksa 4 yıllık cihazda pil seviyesi değil %82, %60 bile değildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı