iPhone'lerin neden AnTuTu puanı düşük?

Killshot011

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
A15 mi daha güçlü? Snapdragon 8 gen 1 mi daha güçlü? Biri AnTuTu'da daha yüksek biri Geekbench'de.

Screenshot_1.png

Kağıt üstünde kamera, işlemci, RAM ve batarya gibi ölçekler Android telefonların özellikle amiral gemisi modellerinde çok daha iyi ama günün sonunda kullanıcının hissettiği ve önemsediği şey stabillik oluyor. Bu testler de aşağı yukarı o ölçeklere göre puanlama yaptığı için bu değerler normal. Bir Android cihazla Apple cihazı AnTuTu üstünden kıyaslamak hiç doğru değilken iki Android cihazı AnTuTu üstünden kıyaslamak mantıklı olabilir ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple Metal API kullanırken Android telefonlar OpenGL ve Vulkan API kullanıyor GPU olarak. İkisinin render mekanizması farklı olduğundan ötürü AnTuTu puanına göre donanım kıyaslaması yapmak saçmadır.

Apple Metal API kullanırken Android telefonlar OpenGL ve Vulkan API kullanıyor GPU olarak. İkisinin render mekanizması farklı olduğundan ötürü AnTuTu puanına göre donanım kıyaslaması yapmak saçmadır.
Teknik açıklaması bu (y)

Şimdi ben size gerçeklik payı da olan köy kahvesi açıklaması yapayım, AnTuTu Çinli olduğu için Çinli üreticilerin telefonlarına daha yüksek puan veriyor. Sentetik testlerde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle zaman zaman Çinli markaların adı çıkıyor.

Tam olarak CPU kısmını açıklayamasa da doğru. İki arasındaki temel farklardan biri bu. İki işletim sisteminin çekirdek yapıları farklı. Uygulama geliştirici iki sisteme farklı şekilde uyarlıyor programı. Test düzeni aynı olsa da render mekanizmaları birbirinden çok farklı. Bu nedenle sonuçlar farklı çıkıyor. Antutu farklı platformlar arasındaki karşılaştırmayı desteklemez. Hatta birbirinden farklı sürüm olan aynı telefonların bile puanı benzer çıkmaz.

Antutu normal durumlarda bile güvenilir sonuç vermiyorken iki ayrı işletim sistemi kıyaslaması olduğunda sonuçlar daha da aldatıcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı