iPhone'u bilgisayarda mikrofon olarak kullanma

tanerizm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
4 Ekim 2003 Bostancı Duman Konseri
Laptop'umda 1 jak girişi var ona da kulaklık takıyorum. Bilgisayara USB yoluyla telefonumu bağlayıp mikrofon olarak kullanabileceğim bir uygulama var mı acaba? Eskiden WO Mic uygulamasını kullanıyordum fakat şu an değişmiş sanırım çözemedim.

Mantıklıymış hocam konu hakkında bilgi sahibi olmak için yazıyorum.

USB ile kullanmak için WO Mic'den başka bilmiyorum. Ayrıca Android olsa uygulama bol fakat IOS'ta nasıl bilmiyorum, arkadaşlarınızla Discord üzerinden vs konuşmak içinse telefonunuza ayrı bir Discord hesabından giriş yapıp aramaya katılıp kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Android'de nasıl yapılır hocam anlatır mısınız?

Android'de nasıl yapılır hocam anlatır mısınız?

Android'de yapmak daha kolay diye biliyorum, şuraya bakabilirsiniz.

@tanerizm hocam kendim test ettim WO Mic ile, gayet kolay ve çalışıyor isterseniz anlatayım yapımını.

Anlatırsanız çok sevinirim hocam. Discord için dediğinizi uyguluyorum zaten fakat CS 2 gibi online oyunlarda mikrofon sıkıntısı yaşıyorum malesef.

Anlatırsanız çok sevinirim hocam. Discord için dediğinizi uyguluyorum zaten fakat CS 2 gibi Online oyunlarda mikrofon sıkıntısı yaşıyorum maalesef.

Şimdi bilgisayarınıza buradan WO Mic Client uygulamasını indirin ve kurun: WO Mic Client
Sonrasında telefonunuzada uygulamayı indirin, daha sonra uygulamayı açıp start dediğinizde ekranda Wi-Fi yazısının yanında 192.168.1.10x yazan bir kısım olacak. Bu x yazan kısımdaki sayı değişebiliyor.

Daha sonra budan connection sekmesine girip,

Buradan Wi-Fi'yi seçip (iOS'da sadece Wi-Fi üzerinden çalışıyor) telefonunuzun ekranındaki IP adresini buraya gireceksiniz, connect dediğinizde bağlantı kurulacak.
Bilgisayarınızla telefonunuzun aynı Wi-Fi'ya bağlı olsun bu arada.
Güç tasarrufu modunda ekranı kapatınca bağlantı kopuyor sanırım, fakat normal modda ekran kapalıykende konuşabiliyorsunuz.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Hocam teşekkürler fakat bilgisayarda W-Fİ yerine kablolu bağlantı kullanıyorum. Yine de kablolu bağlantı ve telefon aynı internete bağlı olsa çalışır mı acaba?

Hocam teşekkürler fakat bilgisayarda W-fi yerine kablolu bağlantı kullanıyorum. Yine de kablolu bağlantı ve telefon aynı internete bağlı olsa çalışır mı acaba?

Çalışmayabilir hocam, Wi-Fi ile bağlantı sağlıyor sonuçta fakat deneyin siz bir yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…