IPS ekranlar AMOLED gibi yanabilir mi?

ömer10.12

Zeptopat
Daha fazla  
Cihaz alacağımda AMOLED kullananların ekran yanma sorunuyla karşılaştığını gördüm. Benim alacağım cihaz IPS ekran. Acaba bu sorun IPS içinde geçerli mi? Parlaklık %40 olacak ve PUBG oynanacağım yani görüntü sabit kalmayacak. Bu sorun ile karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz alacağımda AMOLED kullananların ekran yanma sorunuyla karşılaştığını gördüm. Benim alacağım cihaz IPS ekran. Acaba bu sorun IPS içinde geçerli mi? Parlaklık %40 olacak ve PUBG oynanacağım yani görüntü sabit kalmayacak. Bu sorun ile karşılaşır mıyım?
IPS cihazlar da yanabilir diye biliyorum.

Amoled ve oled üretim teknolojileri eskisi gibi değil bişey olmaz.

IPS renkleri doğru sunabilse de siyahlarda başarısız.
Amoled panelde Siyahlar doğru ama renkler daha canlı duruyor doğal gelmiyor.
Oled üretim teknolojisi bunlardan çok farklı.
Koyu tonlarda çok daha başarılı, mavı ışık konusunda daha iyi ve renkleri daha gerçeğe daha yakın verebiliyor, siyahlarda da amoled gibi ve az enerji tüketiyor tek dez avantajı suyla arası hiç yok yani oled panelli cihazla havuza gireyim su altında bişeyler çekeyim gibi fantezileriniz olmasın :)
Suya dayanıklı oled panel kullanan cihazlarda vardı ama ne olur ne olmaz girilmez bu toplara.

Kısaca yanma konusunu dert etme o kadar eskiden bu tip şeyler oluyordu ekran uyanık kalmayı 10 dakikadan fazlaya ayarlama yine de her ihtimale karşı yeterli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı