IPS monitörlerde çatırdama normal mi?

Reax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ekran genellikle kapalıyken arada bir çatırdı geliyor monitörden. Daha önce kullandığım monitörlerde böyle bir durum yoktu. Normal midir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran genellikle kapalıyken arada bir çatırdı geliyor monitörden. Daha önce kullandığım monitörlerde böyle bir durum yoktu. Normal midir acaba?
Garanti devam ediyorsa servise gönderin. Muhtemelen ısınan/soğuyan kapasitörler ses çıkarıyor. Arıza belirtisi diyebilirim. Şimdi değil belki ama birkaç ay veya daha fazla zaman sonra sorunlar ortaya çıkabilir.

Bunun panel tipiyle alakası olduğu sanmıyorum ama benim monitörde de çatırdama var. Açık - kapalı fark etmiyordu başlarda, yarım saatte bir çatırdıyordu. Sonraları azaldı. Ekrandan değil kasadan geliyor o ses. Isınıp soğumasından dolayı genleşip büzüşüyor kasa.

Garanti devam ediyorsa servise gönderin. Muhtemelen ısınan/soğuyan kapasitörler ses çıkarıyor. Arıza belirtisi diyebilirim. Şimdi değil belki ama birkaç ay veya daha fazla zaman sonra sorunlar ortaya çıkabilir.
Görüntüde bir sıkıntı yok, garanti vs uğraşmak istemiyorum açıkçası. Televizyondan da arada bu tip sesler geliyor, normal bir sorun sanırım.

Panelle bir alakası yok. Benimki de VA panel, kullanım esnasında ısınmaya bağlı genleşme ve sonrasında soğumayla birlikte büzüşme nedeniyle kapattıktan yarım saat sonra birkaç kez çatırtı duyuluyor. Gayet normaldir. Televizyonlarda da olur. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı