IPS monitörlerde karanlık alanlar neden daha kötü gözüküyor?

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Fotoğrafta soldaki IPS panelde karanlık yerler gözükmüyorken sağdaki TN panelde çok güzel görünüyor.

Soldaki monitor AOC 24G2 IPS monitor, sağdaki monitor ise BenQ XL2411k TN

Sorum şu bütün IPS panellerde karanlık alanlar böyle soldaki gibi sıkıntılı mı gözüküyor? Ben LG 24GN650-B (özelliklerinde parlaklık tip = 300) monitörünü düşünüyorum. Bu monitörde durum ne olur bilgilendirebilecek var mı?

Dosya Ekleri

• indir.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 558
Hayır bütün IPS monitörlerde öyle gözükmüyor. Bildiğim kadarıyla çoğu gelişmiş oyuncu monitörlerinde sırf bunun için yapılmış bir mod var. Açınca tıpkı sağdaki görseldeki gibi oluyor. MSI Night Vision ismiyle tanıtmış mesela bunu. Araştırabilirsin.

Hocam BenQ'da da Black equalizer diye geçiyor siyah alanları aydınlatma ama IPS'lerde bu ne durumda onu merak ettim. Benim almak istediğim lg monitörde durum ne nasıl öğrenebilirim tam olarak?

Monitör menüsünde varsa Black Stabilizer ve Gamma modu ayarlarını değiştirmeyi dene.

LG monitörüm var, menüde de bu özellik var ama denemedim, ben siyahları tam siyah sevdiğim için dokunmadım.

İmzanınzda gördüm GN950 4K modeli kullanıyorsunuz. Ultragear serisinin hepsi aynı panel midir bilmiyorum ama bir deneyip yorumlar mısınız?

Tabii yarın müsait zamanda deneyip, sonuçları paylaşırım.
teşekkürler hocam ,bekliyorum.
Tabii yarın müsait zamanda deneyip, sonuçları paylaşırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada 3.dakikada Black stabilizeri gösteriyor ama cok iyi aydınlatmadı gibi. Anlayamadım tam.
@samtiger @V I R T U E

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…