IPS panel VA'dan daha mı iyi?

Bonita

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bende VA panel var ve renkleri, doygunluğu, kontrası pek iyi gelmedi gözüme. Acaba IPS panel daha mı iyi? Benim için önemli olan yüksek kalite ve siyah bölgelerde karelenme olmaması (bendekinde çok var). TN paneli sormuyorum bile :) cevaplarsanız sevinirim.
Not: Monitörüm MSI MAG241cr.
Bu arada Black smearing denilen şey aşırı rahatsız etmeye başladı beni sizde de rahatsız ediyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birbirleri arasında şu iyi, bu kötü muhabbeti yapılmamalı. Hepsinin kendince avantajı ve dezavantajı var. Burada sizin göz zevkiniz ve beklentileriniz önemli ama orta karardır VA. Renklere çok dikkat eder hatta bu alanda bir şeyler ile uğraşırsanız IPS size uygundur.

VA panellerde "Black Smearing" denilen olayı çözmedikleri sürece, VA panelden uzak durun.
Beni gerçekten rahatsız etmeye başladı. Gece ve siyah temalı oyunları oynamaktan iğreniyorum artık
Birbirleri arasında şu iyi, bu kötü muhabbeti yapılmamalı. Hepsinin kendince avantajı ve dezavantajı var. Burada sizin göz zevkiniz ve beklentileriniz önemli ama orta karardır VA. Renklere çok dikkat eder hatta bu alanda bir şeyler ile uğraşırsanız IPS size uygundur.
Sizce dizi, film en iyi hangi panelde izlenir?

Beni gerçekten rahatsız etmeye başladı. Gece ve siyah temalı oyunları oynamaktan iğreniyorum artık

Sizce dizi, film en iyi hangi panelde izlenir?
IPS güzel ama kendine göre onunda sorunları var ama siyah doygunluğu VA panellerde çok daha iyi. Dizi film için AMOLED QLED tarzı teknolojilere yönelin.

Bende VA, PLS ve IPS monitör var. Yaşadığın sorunu daha detaylı açıklar mısın?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:29 da shipwreck bay yazan yere dikkat edin soldaki monitöre geçince yazı daha da koyulaşıyor, okunmuyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı