IPS panelde görseldeki ışık sızması veya sarılık normal mi?

Cryon

Kilopat
Yaklaşık 2 hafta önce MSI G244pf E2 monitörü satın aldım ve yorumlarda da ışık sızması olduğunu yazdıkları için bilinçli bir şekilde aldım. Fakat baktığım görsellerde bendeki kadar abartı bir ışık sızması veya sarılık yoktu. Siyahlarda özellikle sağ alttaki sarılık fazlasıyla belli oluyor ve açıkçası rahatsız etmeye başladı. Yandan bakınca da bütün ekran sarı görünüyor. Halen iade hakkım varken iade etmeli miyim yoksa IPS panellerde genel olarak bu kalitede normal mi?

WhatsApp Image 2025-03-15 at 6.38.35 PM.jpeg
WhatsApp Image 2025-03-15 at 6.34.36 PM.jpeg

Bende de G2412 var. Hemen hemen böyle. Yapacak birşey yok. İstersen iade edip farklı bir markanın ıps monitörünü dene. Bundan az ise onu kullanırsın, aynı ise yeni aldığından devam edersin.

Windows gece modunda değilse böyle sarılık olması normal değil.
Değil hocam herhangi bir renk filtresi de açık değil.
Bende de G2412 var. Hemen hemen böyle. Yapacak birşey yok. İstersen iade edip farklı bir markanın ıps monitörünü dene. Bundan az ise onu kullanırsın, aynı ise yeni aldığından devam edersin.
O zaman iade ediyorum. Özellikle dizi film izlerken çok dikkatimi çekiyor.

Değil hocam herhangi bir renk filtresi de açık değil.

O zaman iade ediyorum. Özellikle dizi film izlerken çok dikkatimi çekiyor.
Ürünü beğenmedim diye iade et. Teknik sorun belirtirsen servise yönlendirme yapıp süreci uzatabilirler.

Ufak da bir araştırma yap, hangi markaların ışık sızması az diye. Ona göre tercih yaparsın.

Ürünü beğenmedim diye iade et. Teknik sorun belirtirsen servise yönlendirme yapıp süreci uzatabilirler.

Ufak da bir araştırma yap, hangi markaların ışık sızması az diye. Ona göre tercih yaparsın.
O şekilde kesin onaylanır mı bilginiz var mı? MSI MAG 256F var şu an 4800'e istediğim de bir monitördü. Stok falan bitmeden direkt alabilirim.

O şekilde kesin onaylanır mı bilginiz var mı? MSI MAG 256F var şu an 4800'e istediğim de bir monitördü. Stok falan bitmeden direkt alabilirim.
Aynı sebeple daha önce aldığım monitörü iade etmiştim. Rengini bile beğenmedim desen firma itiraz edemez. Güzelce paketle gönder.

İade olmadan diğer monitörü al sorun yok gibi bir garanti tabi ki veremem. :)

Aynı sebeple daha önce aldığım monitörü iade etmiştim. Rengini bile beğenmedim desen firma itiraz edemez.
Talepte bulundum pazartesi kargo ile teslim edeceğim. Kutuyu açarken içindeki straforda kırık vs oluştu ufak onlara takılırlar mı sizce? Hareket halinde bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Talepte bulundum pazartesi kargo ile teslim edeceğim. Kutuyu açarken içindeki straforda kırık vs oluştu ufak onlara takılırlar mı sizce? Hareket halinde bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
O biraz belirsiz. Şöyle bir örnek vereyim; daha önce razer marka bir klavye almıştım, USB ucunu koruyan plastik bir kapak vardı. Onu koymayı unuttum ama iade aldılar yinede.

Senin durumda ne yaparlar bilemiyorum, firma kutu içeriğine zarar vermişsin de diyebilir, sorgusuz sualsiz iade de alabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı