IPS panellerde ışık sızması normal mi?

858006

Picopat
Merhaba dostlar. Geçenlerde 200 Hz 1 ms IPS monitör aldım ve ışık sızması olduğunu fark ettim. Daha sonra laptop aldım o da IPS panel ekrana sahip ve bunda da var köşelerde sızma. Ve bunların ikisi de Excalibur marka. Bu markanın çok önerilmediğini biliyorum ancak 2'sinde de karşılaşınca garip acaba bu sorun IPS panelde genel olarak mı var yoksa marka ile ilgili mi?

Merhaba dostlar. Geçenlerde 200 Hz 1 ms IPS monitör aldım ve ışık sızması olduğunu fark ettim. Daha sonra laptop aldım o da IPS panel ekrana sahip ve bunda da var köşelerde sızma. Ve bunların ikisi de Excalibur marka. Bu markanın çok önerilmediğini biliyorum ancak 2'sinde de karşılaşınca garip acaba bu sorun IPS panelde genel olarak mı var yoksa marka ile ilgili mi?

Ne kadar olduğununa bağlı görsel atarsanız normal olup olmadığını soyleyebiliriz.

Genel olarak IPS panellerde hocam ucuz olsun diye alınan ürünlerde yaşanır bu. Bazı markalar özellikle tavan yapmış. Biraz üstüne koyup alınan ürünlerde sorun yaşıyacağınızı düşünmüyorum. Excalibur'un IPS panelleri hakkında şikayetçi olan bir tek siz değilsiniz. 😀

LCD (IPS dahil) ekranlarda "backlight" dedigimiz bir sey var, Turkcesi arkadan aydinlatma oluyor. O yuzden az bir miktar kenarlardan sizma yapmasi normal. Ote yandan Casper kullaniyormussunuz. Bu markada isik sizmasindan daha fazla bir sikayet gormedim ben sahsen.

Normal değil hocam genelde ucuz olsun diye alınan ürünlerde yaşanır bu. Bazı markalar özellikle tavan yapmış.
Normal hocam. IPS panelin yapisini arastirin isterseniz. Eger hayatiniz boyunca arkadan aydinlatmali ekranlar kullandiysaniz belki siz o az miktarda olan isik sizmasina alismissinizdir, fark edemiyorsunuzdur.

Normal hocam. IPS panelin yapisini arastirin isterseniz. Eger hayatiniz boyunca arkadan aydinlatmali ekranlar kullandiysaniz belki siz o az miktarda olan isik sizmasina alismissinizdir, fark edemiyorsunuzdur.

Benim hatam ben yanlış yazdım tam açıklamak istediğim gibi yazamadım daha doğrusu. Düzelttim.

Ayrıca monitörümde ışık sızması yok hocam AOC 24G4X kullanıyorum.

Benim hatam ben yanlış yazdım tam açıklamak istediğim gibi yazamadım daha doğrusu. Düzelttim.

Ayrıca monitörümde ışık sızması yok hocam AOC 24G4X kullanıyorum.
Ben de KTC bir sey kullaniyordum, modelini unutuyorum hep. Normal oda isiginda gayet iyi, sizma falan yok ama odayi zifiri karanlik yapinca gorunuyor baya o sizmalar. Ozellikle oyunlarda karanlik senaryolarda falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı