IPS ve TN panel kıyaslamasında IPS panel cansız görünüyor

ze10x

Megapat
Soldaki yeni aldığım 24.5" IPS Panel MAG251RX.
Sağdaki 7 yıllık 23.6" TN Panel VP247QG.

IPS panel daha canlı değil miydi arkadaşlar yoksa ben mi körüm rica ediyorum bi bakar mısınız?

Ayrıca birisi 10 bit (8+FRC), diğeri 8 bit (6+FRC).
Arada dağlar kadar fark olması gerekmiyor mu?
Bir de yeni monitördeki bu yazıların bu kadar piksel olma mevzusu normal mi? Ayarları kurcaladım ama pek fark ettiğini söyleyemem, sadece bu durum normal midir sizden dinlemek istiyorum.

Default renk ayarı kötü olabilir internetten insanlar ne ayar kullanıyor ona bakın.

Sağdaki monitör açılı duruyor yukarıya doğru sanırsam ve daha koyu gözüküyor renkler, canlı değil. Wallpaper'ınızı atar mısınız buraya?
Ben de onu düşündüm ama bir yandan da takıntı yaptım, sanırım fazla beklentiye girdim IPS ile ilgili. QHD almadığım için pişmanım sanırım şu an.

Ben de onu düşündüm ama bir yandan da takıntı yaptım, sanırım fazla beklentiye girdim IPS ile ilgili. QHD almadığım için pişmanım sanırım şu an.
Eki Görüntüle 1671171
Bende de soldaki gibi gözüküyor fotoğraf, demek ki olması gereken görüntü o. IPS renkleri gerçeğe yakın şekilde gösteriyor çünkü.

Eki Görüntüle 1671171

Ben de TN panelden FHD 25" IPS'e geçiş yaptım ne yazılarda piksel var ne de renkler sıkıntılı. Ayarlara bakın derim.

Bende de soldaki gibi gözüküyor fotoğraf, demek ki olması gereken görüntü o. IPS renkleri gerçeğe yakın şekilde gösteriyor çünkü.
Bende "netlik" ayarı var, sizde de buna benzer bir ayar olabilir. Aşırı fazla ise yazılarda falan aşırı keskinlik olur. Düşük ise bulanıkmış gibi bir görüntü olur. %80'de kullanıyorum ben.
MSI'ın kendi sitesinden renk profili indirip yükledim ama bir değişiklik olmadı. Bende de 5 kademeli netlik ayarı var fakat arttırınca yazılar iyice pikselleşip beyaz gölgeye sahip oluyor. Sadece 10 bit ve IPS ile ilgili fazla beklentiye girmiş olabilirim, o da hayal kırıklığı yarattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…