IPS vs VA monitör

Karizarezz

Megapat
Yer
Afyon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Araştırmama göre bu iki panel tavsiye ediliyor. Acaba hangisi daha iyidir oyun ve film amaçlı bakıldığı zaman?

Araştırmama göre bu iki panel tavsiye ediliyor. Acaba hangisi daha iyidir oyun ve film amaçlı bakıldığı zaman?
Oyun içinse ve 120-144-240 Hz değerine sahipse VA. IPS o tazeleme ve geçişi sağlayamaz düşük fiyat bandında (düşük dediğimde 2000 küsürler.) çünkü çok fazla renk çeşitliliği var. VA ne TN kadar renksiz ne de IPS kadar canlı. Tam arada ve şu anda en ideali bence. Ha canın film izlemek istiyorsa IPS panel alabilirsin. Renkler daha iyi gelir.

Ben renklerin doygunluğuna, canlılığına önem verdiğim için IPS panel tercih ediyorum. Oyun oynarken de hiçbir zorluk veya sorun yaşamadım açıkçası. TN panel zaten önermem. Bütçe dahilinde IPS olabilir ama VA alırsan da bir sıkıntı yaşayacağını sanmam.

Ha ama şunu da söyleyeyim. Eğer 75Hz üstü almayacaksan geçişleri iyi bir IPS panel al. Yüksek Hz değerlerinde IPS panel o yenilemeye yetişemez VA yetişir.

Sonuçta profesyonel oyuncu değiliz ve fazlasıyla film ve dizi izlediğim için IPS monitör almam en doğru tercih olacaktır. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…